Surpriză! Poliţiştii arădeni au prins un vatman băut

Poliţiştii din Arad au prins un vatman care consumase alcool înainte de a conduce tramvaiul.

„Un bărbat de 49 ani, din Arad, a condus un tramvai pe CA Vlaicu, iar la testarea cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, a declarat agent şef Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Vatmanul a fost oprit în urma unei acţiuni de amploare a poliţiei rutiere care a avut loc astăzi. Cazul vatmanului este unul mai rar întâlnit.

Precizăm că în cursul acestei zile, polițiștii rutieri, de ordine publică; P.O. Curtici, P.P. Macea și Șofronea, precum și de la alte structuri operative au desfășurat o acțiune de amploare pentru combaterea neregulilor din trafic și a nerespectării legislației privind actele de comerț, pe raza municipiului Arad, a orașului Curtici precum și pe DJ 709B pe tronsonul Arad – Șofronea – Curtici-Macea.

În activitate au fost angrenați 44 de polițiști, 20 de autospeciale de poliție precum și 3 autospeciale dotate cu radar, inclusiv aparatul radar TruCam. Au fost aplicate 162 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 48.399 de lei. De asemenera, a fost aplicată o sancțiune contravențională la Legea 12/1990, în valoare de 1.000 de lei.

Au fost constatate 2 infracțiuni, pentru conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis de conducere.

„O femeie din Arad, a condus un autoturism în localitatea Șofronea, cu viteza de 101 km/h, fiindu-i suspendată exercitarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 zile”, a declarat agent şef Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Aceste acțiuni vor fi desfășurate și în perioada următoare, atât în municipiu cât și în județ.

Adauga comentariu