A studiat psihologia, însă a rămas o mare pasionată de literatură. Lia Teodora Ianto scrie poezii și practică voluntariatul în cultură

Lia Teodora Ianto în vârstă de 30 de ani este pasionată de medicina ayurvedica, de literatură și de psihologie. A scris până acum opt cărți de poezie, o carte de dezvoltare personală și o antologie. Tânăra nu se dedică doar jobului de zi cu zi, ea practică voluntariatul în cultură și în ceea ce îi definește activitatea la ora actuală, mesajul terapeutic. Lunar organizează seri literare împreună cu grupul literar Tu-carte deschisă. 

Mulți o cunosc pe Teodora din poeziile sale pe care le-a semnat timp de 17 ani cu pseudonimul Natalia Micalona. Nu este membră a Uniunii Scriitorilor dar frecventează Liga Scriitorilor Români de Pretutindeni publicând în diferite reviste culturale cum este Agora, Stindard, Luceafărul Arădean, Tu-carte deschisă, etc.

 "Am început să scriu la vârsta de 12 ani, cu dorința să devin Natalia Micalona. Acum scriu ceea ce descopăr despre suflet și viață pentru a lăsa urme pe unde trec. Experiența de la Radio Zestrea m-a încurajat să fiu eu însumi și să dau tot ce e mai bun în mine să dau lumii. Vânez adevărul pentru a-l cunoaște și pentru a-l trăi. Nu trăiesc cu visul să devin un exemplu pentru alții, trăiesc cu bucurie viața cu tot ce vine spre mine și pentru mine. Tot ce fac este făcut cu pasiune, din drag pentru tot ce există și este frumos”, a declarat Lia Teodora Ianto. 

Tânăra s-a născut la data de 10 martie 1988, în Arad. A studiat în facultate psihologia generală, iar la masterat psihologia clinică, şcoli absolvite la Universitatea de Vest Vasile Goldiş din Arad,  iar în prezent lucrează ca psihoterapeut.

În anul 2000 scrie prima poezie "Speranţa e un vis/ ce nu poate fi ucis./ În fiecare dintre noi,/ în fiecare dintre voi/ în fiecare inimă rănită/ speranţa intră/ Şi ne face să uităm/ şi ne face să sperăm/ că visele noastre se vor uni/ şi toate se vor împlini"- versuri ce au apărut în primul volum intitulat "Glasul inimii vol.I" în anul 2005.

 

 

Adauga comentariu