Ștrandul cu apă geotermală de la Șofronea adună, și în luna februarie, turiști dornici de bălăceală

În plină iarnă, când o parte din țară este acoperită cu zapadă, în Vestul României oamenii fac baie afară, exact ca într-o zi de vară. Se întâmplă în județul Arad, unde, într-o stațiunea balneoclimaterică există mai multe bazine cu apă geotermală, alternative mai la îndemândă și mult mai ieftine decât ștrandurile termale din Ungaria.

La 10 km de municipiul Arad, ștrandul din comuna Șofronea este deschis indiferent de sezon. Ca urmare a unor foraje la circa un kilometru adâncime, ștrandul are trei bazine cu apă geotermală, care are temperaturi cuprinse între 24 și 51 de grade Celsius.  Iar doritori sunt în fiecare zi, indiferent de vreme. Turiștii nu sunt doar din Arad, ci tot Vestul țării.

„Eu stau în Șofronea și vin săptămânal de două sau trei ori. Apă super bună, pentru reumatism și alte afecțiuni pe care le are organismul, pentru coloană, încheieturi”, spune un localnic aflat la baie.

Pe lângă distracție, unii oameni merg la ștrandul termal și din motive medicale. „Sunt din județul Bihor și vin aici cam de cinci ori pe an, chiar și iarna. Am anumite afecțiuni, însă recomand acest ștrand și celor care nu au probleme de sănătate”, spune un bihorean, venit la Șofronea.

De altfel, apa termală are recomandări medicale clare. Biletul de acces costă 10 lei, este valabil întreaga zi, asigură acces la dușuri și cabine securizate și are inclus și loc de parcare.

Ștrandul, care este privat, se află într-un parc de cinci hectare, în care mai există peste 1.000 de copaci, dar și castelul Purgly, construit în 1789, care a aparținut familiei unui baron al Imperiului Austro-Ungar.

Castelul, care este inspirat din modelul Castelului Huniazilor, este clasificat în patrimoniul național cultural arhitectural de clasa E, a fost restaurat, iar proprietarul ia în calcul să-l introducă în circuitul turistic.

Adauga comentariu