Spărgătorul oficiului poştal din Micălaca a fost prins. A furat şi bicicleta unui poştaş

Oficiul poştal din cartierul Micălaca a fost spart de mai multe ori în ultimii ani. Ieri, autorul acestor spargeri a fost prins de jandarmii arădeni. Aceştia au fost sprijiniţi de doi şoferi arădeni.

Ieri,vineri, 14 septembrie, în jurul orei 15:00, în urma unui apel primit la 112, un angajat al Ofiului Poştal nr. 7 a anunţat că i s-a furat bicicleta şi geanta de serviciu. Incidentul s-a petrecut pe strada Voinicilor, iar patrulele din teren au fost sesizate.

Un echipaj al Jandarmeriei s-a sesizat în urma apelului primit și a trecut la verificarea zonei, ocazie cu care în zona Sălii Polivalente a observat o persoană de sex masculin, pe bicicletă, la bustul gol, care corespundea din punct de vedere al semnalmentelor. “Fiind somat să oprească cu ajutorul dispozitivelor acustice, acesta a mărit viteza și a încercat să-și facă pierdută urma, printre aleile blocurilor. Moment în care, o parte din echipaj a adoptat dispozitivul pedestru și a plecat în urmărirea lui. Ajungând pe strada Praporgescu și fiind pe bicicletă, jandarmii nu au reușit să-l ajungă, atunci au solicitat sprijinul a doi conducători auto pentru urmărirea și prinderea celui în cauză. Participanții la trafic, fără să stea pe gânduri au acordat sprijin jandarmilor, astfel o mașină și-a continuat drumul pe strada Praporgescu și cealaltă, împreună cu autospeciala de intervenție, pe străzile adiacente”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad.

Pe strada Praporgescu, ajunși în dreptul celui urmărit, jandarmul l-a somat să se oprească, în caz contrar va fi nevoit să folosească arma din dotare. În acel moment acesta a abandonat bicicleta și după ce a mai făcut câțiva pași jandarmul a reușit să-l imobilizeze și să-l încătușeze.

Bărbatul a fost condus la Secția de Poliție din Micălaca în vederea luării măsurilor legale.

În urma verificărilor efectuate de către lucrătorii de poliție ai Secției Micălaca s-a dovedit că cel în cauză este autorul a patru spargeri, inclusiv a spargerii din noaptea de 16 spre 17 august 2018, a Oficiului Poștal nr. 7 Micălaca și autorul a altor opt infracțiuni de furt.

Bărbatului s-a întocmit dosar penal și a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat procurorilor cu propunerea de arestare preventivă.

 

Adauga comentariu