Sorin Blejnar şi soţia sa, Andreea, acuzaţi că au luat mită de peste un milion de euro!

Fostul şef al ANAF, arădeanul Sorin Blejnar, soţia sa Andreea au fost trimişi în judecată de DNA! Cei Doi ar fi luat mită nu mai puţin de 1,2 milioane de euro, în decursul unui an de zile, între 2011 şi 2012.

În acest dosar, au mai fost trimiși în judecată Viorel Comăniță - la data faptei vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) cu rol de conducător al Autorităţii Naţionale a Vămilor, pentru infracțiunea de luare de mită şi Sorin Florea - la data faptei comisar general adjunct al Gărzii Financiare, pentru infracțiunea de luare de mită.

"În calitate de președinte, vicepreședinte, respectiv de comisar general adjunct al Gărzii Financiare, inculpații Blejnar Sorin, Comăniță Viorel și Florea Sorin au primit sume de bani de la un om de afaceri, prin intermediari, pentru ca, în schimb, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, cei trei inculpați să protejeze activitatea nelegală desfășurată de societatea comercială coordonată de omul de afaceri. Ajutorul dat de complicele Blejnar Andreea Florentina a constat în primirea banilor destinați lui Blejnar Sorin, de la doi interpuși ai omului de afaceri", arată DNA, într-un comunicat de presă remis joi Mediafax.

Concret, cei trei au primit drept mită următoarele sume de bani:

- Sorin Blejnar – 1.200.000 euro în perioada mai 2011-aprilie 2012

- Viorel Comăniță - 960.000 euro în perioada mai 2011- mai 2012

- Sorin Florea - 300.000 euro în perioada mai 2011- iunie 2012.

Adauga comentariu