„Somalia” din Boul Roşu! Gunoaie şi bălţi – asta a rămas după demolarea a zeci de garaje!

Imagini de coşmar, într-o zonă centrală din municipiul Arad. Zeci de garaje au fost puse la pământ de cei care le deţineau, însă ceea ce a rămas în urmă e greu de descris în cuvinte. Gunoaie peste gunoaie, bălţi apărute în urma ploilor şi o lipsă generală de interes.

Autorităţile locale au demarat, încă de anul trecut, campania de demolare a garajelor ce aveau autorizaţii provizorii, numai că în unele locuri nu a apărut nimic.

Este şi cazul curţii din spatele magazinului Profi din zona Boul Roşu. În urmă cu mai bine de două săptămâni, toate garajele au fost puse la pământ. De atunci, gunoaiele rămase şi bălţile apărute după precipitaţiile din ultima vreme oferă o imagine de „Somalia” întregii zone. Arbuştii netoaletaţi şi resturile vegetale uscate completează o imagine nedemnă de Aradul anului 2019.

Lipsa de interes a autorităţilor, dar şi a celor care au deţinut până nu demult garajele din această arie au dus la ceea ce vedem astăzi în acest loc.   

În mod normal, cei ce au deţinut garajele şi au fost înştiinţaţi să le demoleze, aveau obligaţia de a face curat. Concret, aceştia erau obligaţi să contacteze o firmă de salubritate, care să ducă aceste resturi rămase după dezmembrarea garajelor. De asemenea, Primăria Arad avea obligaţia, şi o are în continuare – de a toaleta arbuştii şi de a strânge resturile vegetale existente în această zonă. Nici unii, nici alţii nu au mişcat vreun deget, iar rezultatul e cel pe care-l vedeţi în imaginile asociate materialului.

Adauga comentariu