Șoferii au ajuns să se „bucure” că la Vama Nădlac e coadă de „doar” șase kilometri

Începuturile de săptămână reprezintă un adevărat coșmar pentru șoferii de TIR-uri care doresc să iasă din România pe la Punctul de Trecere a Frontierei de la Nădlac.

Blocajele sunt pe ieșirea de pe autostradă și au ca principal motiv restricțiile pe care autoritățile maghiare le impun în fiecare sfârșit de săptămână. Șoferii se plâng că au mult de așteptat până ajung pe teritoriul statului vecin.

Luni dimineață, coada de TIR-uri este de șase kilometri. „Cam așa arată lucrurile la 6 km de vama Nădlac, la ieșire, într-o dimineață de luni… 6 km de coadă, tiruri pe toate cele 3 benzi, inclusiv pe cea destinată mașinilor mici, cu tupeu. România. Țara în care simți că cineva își bate joc de tine în fiecare zi”, a scris Adela Cristea, pe rețeaua Facebook.

Reprezentanții Poliției de Frontieră, prin vocea purtătorului de cuvânt Mihaela Leș, spun că timpul de așteptare pentru automarfare, pe ieșirea de pe autostradă, este de 180 de minute. „Timpul de așteptare este de 180 de minute, cu cinci artere de control. Poliția de Frontieră le recomandă șoferilor să folosească toate rutele de ieșire, iar pentru a vedea situația exactă pot folosi aplicația trafic-online. Noi ținem legătura în permanență cu autoritățile maghiare pentru a fluidiza traficul rutier”, a spus Mihaela Leș.

Săptămâna trecută, atunci când maghiarii au sărbătorit una dintre zilele lor naționale, coada de TIR-uri în Vama Nădlac era de 25 de kilometri. Acum, cea de „doar” șase kilometri este „pistol cu apă”.

Adauga comentariu