Şofer prins circulând cu o viteză excesivă pe Bd. N. Titulescu. A luat amendă şi a rămas fără permis

Un şofer a fost prins în timp ce gonea pe Bd. N. Titulescu cu o viteză de  103 km/h. Acesta a rămas fără permis timp de 90 de zile şi a luat amendă.

Soferul a fost depistat în urma unei acţiuni de amploare care a avut loc astăzi între orele 12-14,30. Echipaje din cadrul Biroului Rutier, Serviciului Rutier și Biroului de Ordine Publică, împreună cu lucrători RAR au desfășurat, în municipiu, o acțiune de amploare pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere: viteza, neacordarea de prioritate și pietonii.

„Viteza maxima înregistrată în cadrul acțiunii de azi a fost de 103 km/h, pe Bd. N. Titulescu, a unui bărbat de 42 de ani, căruia i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile, fiind sancționat si cu amenda in valoare de 1.305 lei”, a declarat Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Acțiunea s-a desfășurat pe arterele principale ale Aradului : C.A. Vlaicu, Calea Radnei, Calea Timisorii, Bd. Nicolescu, RAR, str. Renașterii, Bd Revoluției, str. Pădurii și Victoriei.

In urma activităților desfășurate au fost aplicate 194 sancțiuni contravenționale, din care: centura siguranță= 58; viteza = 60;  opriri/stationari = 12; telefonie mobila = 3; pietoni = 7; bicicliști = 5;  defecțiuni tehnice  = 10 şi alte abateri = 39. Valoarea amenzilor aplicate este de 66.605 lei.

Au fost reținute 12 certificate de înmatriculare, precum și 10 permise de conducere, din care: pentru neacordare prioritate pietoni  = 2; nerespectarea semnificației culorii roșu a semaforului = 7 şi viteza excesivă = 1.

În aceasta acțiune au fost folosite 6 autospeciale dotate cu aparate radar precum și radarul laser “TruCam”.

Aceste activități vor fi desfășurate și în perioada următoare, atât în municipiu cât și in județ.

Adauga comentariu