Sera din Arad cu lalele și zambile care împlinește o sută de ani

O seră din Arad va împlini în curând o sută de ani. Este o afacere de familie care a fost transmisă de la o generație la alta. În această perioadă zeci de mii de fire de lalele și zambile, de toate culorile își așteaptă clienții. Primii au fost cei care au cumpărat pentru Sfântul Valentin, iar acum vor urma cei pentru 1 și 8 Martie. Un fir de zambilă costa doar 5 lei, însă prețul crește când ajunge la vânzare pe piață. 

Putem spune că Alois Weil,  este cel mai bătrân florar din zonă. El susține că își păstrează vitalitatea datoriă faptului ca este înconjurat de flori. 

La seră sunt și multe ajutoare, deoarece volumul de muncă este mare.

„De obicei bulbii se pun în septembrie-octombrie. Se acoperă cu nisip ca să aibă greutate și de descopera acum și se pun în sere la căldură în așa fel încât să înflorească în martie”, a declarat Lazăr Dumitru. Acum zeci de mii de fire de lalele și zambile umplu serele până la refuz.

Comercianții din Arad știu acest lucru și în fiecare primăvară merg și achiziționează flori pentru a le vinde în piețe sau magazine. Afacerea este una sezonieră. 

Adauga comentariu