Scandal în piaţa Mioriţa! Producătorii acuză că sunt obligaţi să se mute în hală, în condiţii mai proaste!

Un scandal de proporţii a izbucnit miercuri dimineaţă în piaţa Mioriţa, din cartierul Micălaca. Zona meselor era împânzită cu bandă pentru a nu permite accesul producătorilor şi cumpărătorilor.

Zeci de producători care vindeau până astăzi la mesele din piaţă au fost nevoiţi să se mute cu marfa în hala inaugurată în urmă cu câteva luni.

Oamenii spun că sunt obligaţi de conducerea pieţei să se mute în hală, acolo unde, spun ei, au condiţii mai proaste. “În hală nu stătea nimeni. Sunt mai mici mesele şi e înghesuială. Nu au dat drumul la aerul condiţionat şi ne topim de căldură. Este mai cald în noua hală decât este afară”, ne spun producătorii din piaţă.

Un arădean care locuieşte în zonă şi îşi face cumpărăturile din această piaţă spune că producătorii au fost ameninţaţi cu închiderea pieţei.

“Conducerea piețelor,în mod abuziv, obligă producătorii agricoli să se înghesuie în mica hală din piața Miorita,obligându- i sub amenințare că dacă vor rămâne în continuare la mese, în aer liber, vor închide piața! Așa vor determina producătorii să nu mai vină, vom fi nevoiți să cumpăram numai de la comercianţi”, spune Marius Ghoerghe, unul dintre arădenii care îşi face cumpărăturile din această piaţă.

Conducerea SC TOP SA, societate care are în subordine pieţele din municipiul Arad, spune că producătorii au condiţii mai bune în noua hală, iar o sectorizare trebuia făcută, conform legii.

Stelian Nistor, directorul SC TOP SA, susţine că producătorii nu trebuie să stea cu legumele şi fructele la temperaturi ridicate, afară. “Noi i-am anunţat, încă de acum patru luni, că se va face această sectorizare. De altfel, suntem obligaţi de lege să despărţim partea de producători de cea a deţinătorilor de SRL-uri. Oamenii au fost informaţi din timp că începând cu data de 1 august vor trebui să se mute în noua hală. A fost făcută o investiţie, sunt condiţii decente pentru a păstra legumele şi fructele. Se percep aceleaşi tarife şi am amplasat afişe pentru a-i oriente pe cei ce vin să facă cumpărături în această piaţă”, ne spune Stelian Nistor.

Adauga comentariu