Reţetele medicale se eliberează greoi. Medicii arădeni, nevoiţi să rezolve un pacient în loc de trei!

Sistemul prin care medicii de familie eliberează reţetele are erori. De vreo două săptămâni, medicii de familie sunt nevoiţi să lucreze mult mai greoi decât în mod normal.

Preşedintele Case Judeţene de Asigurări de Sănătate Arad, Gheorghe Domşa, spune că programul merge mai lent decât în  mod normal şi spune că lucrurile ar trebui să fie rezolvate în cursul zilei de astăzi.

„Programul merge greoi. Se aşteaptă mult mai mult decât în situaţii normale.  Nu e constant, dar se aşteaptă mai mult decât în mod obişnuit. Putem să lucrăm, dar se petrece un pic mai mult timp la calculator. Din câte am înţeles, astăzi se va remedia problema”, spune Gheorghe Domşa.

Întârzierile produse de sistem sunt consistente. Dacă în mod normal o reţetă e eliberată în două minute, acum se aştreaptă aproximativ şapte. Medicii de familie spun că sunt nevoiţi să aştepte mai mult, la fel şi pacienţii care le trec pragul cabinetelor medicale. „E iritant să aştepţi atât de mult pentru o reţetă. Pacienţilro trebuie să le explicăm că sistemul merge mai greu, că nu e vina noastră. Putem lucra, nu se pune problema, însă în ritm mai greoi şi cu mulţi nervi consumaţi”, ne spune un medic de familie din Arad.

Adauga comentariu