Reprezentanţii D.R.D.P Timișoara îi cer primarului Falcă să permită demontarea unui semafor pentru a fluidiza traficul în zona industrială

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara susţin că numărul mare de autovehicule aflate în tranzit și cele care transportă angajații către locurile de muncă, generează zilnic, la anumite ore, aglomerație în punctul situat pe DN 7 la km 552+073, intersecția cu singurul drum de acces către Zona Industrială Arad Vest.

„Pentru fluidizarea traficului, o comisie tehnică a D.R.D.P Timișoara și reprezentanți ai I.P.J. Arad, a analizat în teren modul de funcționare a intersecției și a constatat că reamenajarea ei, printr-un sens giratoriu temporar, ar conduce la schimbarea timpilor de așteptare. În acest sens, D.R.D.P. Timișoara a solicitat demontarea, de către Primăria Arad, a instalației de semaforizare care reglementează acum traficul în intersecție, pentru a putea demara lucrările de amenajare a unui sens giratoriu temporar, pentru a dezvolta ulterior o soluție definitiva pentru acest punct generator de aglomerație de pe DN 7, la accesul către Zona Industrială Arad Vest”, a declarat ing. Cristian Ilie Ispravnic, director D.R.D.P Timișoara.

Acesta spune că la ultima vizită la Arad a Ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, acesta explicat că arădenii, care muncesc în Zona Industrială Arad Vest, vor avea acces mai ușor către locurile de muncă prin amenajarea unui sens giratoriu provizoriu, lucrare întârziată „pentru că primarul Gheorghe Falcă se opune ridicării instalației de semaforizare din intersecția generatoare de aglomerație”.

FOTO: arhivă

 

Adauga comentariu