A renunțat la meseria de profesor pentru una mai puțin aplaudată. Cu timpul a devenit patronul unei spălătorii de TIR-uri

Are 42 de ani s-a pregătit pentru a deveni profesor de Educație Fizică și Sport, însă viața i-a rezervat altceva. Adrian Butunoi a  renunțat să profeseze și s-a apucat de o meserie mai puțin iubită. Și anume de a spăla mașini, cu timpul însă a devenit patron. Visul lui din copilărie era să-i ajute pe cei din jur și să le ofere locuri de muncă.

A reușit, iar acum este mândru de asta.

„Am avut un vis din copilărie acela de a crea pentru oameni locuri de muncă și de a fi un fel de lider al unei echipe, indiferent de domeniu.  În copilărie am început să practic fotbalul de performanță de la vârsta de opt ani, la UTA la echipa de copii a domnului Viorel Pasc, fie iertat, un om deosebit, pe urmă am continuat la Tisa, am trecut la clubul Romvest și am revenit la clubul UTA, la finele junioratului, unde am ieșit campion național, în 1996, la juniori A. Pentru a ajunge campioni naționali am pierdut patru finale, trei pe teren mare, una pe teren mic, ceea ce m-a înrăit și m-a înăsprit pentru ceea ce va urma în viață. Ca să poți să câștigi trebuie să știi să pierzi. Așa am început și prima mea afacere fiind angajat la o spălătorie, am renunțat la meseria de profesor pentru o meserie mai puțin aplaudată, dar mai bănoasă și care implica mai mult sacrificu și mult timp și pasiune și am devenit într-un final în 2015 patron al unei intreprinderi individuale care astăzi dezvoltă o afacere în domeniul spălătoriilor auto cu șapte angajați și un asociat”, mărturisește Adrian Butunoi.

Acesta mai afirmă că este fericit și bucuros pentru că a putut să creeze locuri de muncă și să devină un brand în acest domeniu.

„Munca cu omul este dificilă, lucrez atât cu cetățeni români, cât și străini, ceea ce implică o mai bună cunoaștere a unor limbi străine, a unor procedee, tehnici și mijloace de dezvoltare a unei afaceri și nu în ultimul rând necesită mai multă atenție și o dorință de a te perfecționa non-stop. Concurența te doboară dacă nu ești la nivelul cerințelor clienților. Investiția în afacere nu știu exact cât este, dar pot să apreciez deoarece se schimbă de la o lună la alta  că tot timpul ai nevoie de ceva nou, tot timpul ai nevoie de ceva mai bun, apare pe piață, tehnologia avansează, dar pot să spun că am investit împreună cu asociatul meu Mugurel Rusu căruia vreau să mulțumesc și să-l felicit pentru loialitate, fidelitate și spiritul de care a dat dovadă undeva între 20 și 25 de mii de euro. Cred că vom recupera și vom amortiza această investiție în decurs a trei, cinci ani, totul depinde de noi”, mai spune Adrian.

Afacere au dezvoltat-o în una dintre cele mai mari parcări de TIR din  zonă, unde se găsesc toate serviciile și anume pe Calea Aradului, în orașul Nădlac. În funcție de sezon la ei poposesc pe zi între 20 și 30 de șoferi de TIR.

Pe viitor Adrian vrea să-și extindă afacerea, să devină cât mai performat, să asigure cât mai multe locuri de muncă pentru oamenii din comunitatea lui și anume din Șeitin.

Nu e ușor nimic în viață. Depinde ceea ce iţi dorești și depinde cât timp și pasiune pui și nu în ultimul rând echipa care te înconjoară e importantă, singur nu puteam să rezolv absolut nimic. A fi patron înseamnă în primul rând a dezvolta un busissnes, a avea un plan de afaceri, a avea un proiect de management și a avea o echipă puterincă și nu în ultimul rând resursa financiară. Sub acest aspect aș vrea să spun că Guvernul Ronâmiei a ajutat antreprenorii români sau IMM-urile prin reducerea impozitului de la 3 la 1 la sută, prin mărirea salariului minim pe economie pentru că a stopat puțin efectul exodului creându-le celor noi o bază minimă mai mare de recompense finanicare și nu în utlimul rând scăderea TVA-ului de la 24 la 19 la sută”, mai adaugă arădeanul.

Totuși se confruntă și ei cu o problemă, aceea de a găsi mereu personal.

Resursa umană a fost, este și va fi o problemă în România deoarece mirajul El Dorado  al Vestului încă nu s-a terminat și eu am o zicală: «cine este bun de lucru în România, este bun și în Vest și în altă parte». Un angajat de al meu este serios, muncitor și corect.  La mine se lucrează pe principiul: «cât muncim, atât mâncăm» adică este o motivație continuă pentru a produce mai mult și a trăi mai bine. Eu sunt adeptul acestui principiu de recompensă”, încheie Adrian Butunoi.

Deși s-a pregătit pentru a deveni profesor, are gradul II, dar și definitivatul, Adrian alege momentan această afacere.  Pe lângă aceasta mai ocupă și funcția de consilier județean.

Adrian Butunoi are un băiețel de cinci ani pe care uneori în duce la spălătorie să vadă cum se lucreză. Ianis adoră să se joace  „spălând” câteun TIR.  

Adauga comentariu