Proiect pilot prin care vor fi prezentate 40 de poveşti de viaţă: #InspirArad

La Arad s-a lasat, miercuri, un proiect pilot care îşi propune să pună în valoare o resursă importantă a comunităţii şi anume oamenii. Proiectul #InspirArad este pus la cale de regizorul Tedy Necula care are o echipă de profesionişti cu sprijunul administraţiei arădene.

Administraţia arădeană a răspuns favorabil unei echipe de profesionişti care vede comunitatea noastră din afară. Ideea lor a pornit de la proiectul „Arădeni cu care ne mândrim”, pe care ei îl pot duce la un alt nivel. Rezultatul este un şir de filme motivaţionale care prezintă instituţii prin intermediul poveştii unor oameni – profesori, antreprenori, tineri, muncitori, artişti – care au ceva în comun: iubesc Aradul!

„Este un proiect în care cred, avem în Arad oameni extraordinari care muncesc cu pasiune, care fac oraşul mai frumos prin propriul exemplu. #InspirArad este o poveste despre oameni obişnuiţi care fac lucruri extraordinare, care trăiesc şi muncesc într-un oraş cu tradiţie şi energie. Consider că exemplul acestor oameni este de natură să inspire, să motiveze, să stimuleze noi energii în comunitatea noastră. Sigur că zecile de personalităţi care au devenit personaje în această poveste frumoasă sunt un grup reprezentativ, sunt mulţi alţi oameni care ar fi putut fi parte a proiectului şi poate că vor fi în viitor. Aradul are nevoie de încredere în prezent şi în viitor, de energiile creative şi cred că fiecare din aceste poveşti frumoase este de natură să inspire, să transmită dragostea faţă de Arad şi dorinţa de implicare. #InspirArad este pentru mine oraşul văzut cu inima. Felicitări tuturor celor care au muncit la acest proiect”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Regizorul Tedy Necula spune că în total este vorba despre 40 de poveşti. „Toţi avem esenţa binelui, esenţa lucrului făcut cu pasiune pentru oameni. Şi atunci ceea ce vedeţi în video suntem noi toţi oamenii, doar că aceştia sunt arădeni”, a declarat Tedy Necula.

Din buget se vor aloca 130.000 lei prin Centrul Municipal de Cultură (CMCA), din care 78.000 lei pentru 12 filmulețe, iar restul pentur cele necesare realizării. La acestea se mai adaugă suma de 72.000 lei, care va fi acoperită de Centrul Cultural Județean Arad (CCJA), în patru tranșe egale, pentru alte 12 filmulețe. Bani sunt pentru 24 de filmuleţe din bugetul local, însă regizorul vrea să ajungă la 40 în total.

 

Adauga comentariu