Primăria Arad nu vede că Târgul de Iarnă este cel mai prost din ultimii ani, aşa că îi cheamă pe arădeni să cumpere bomboane austriece!

Târgul de Iarnă s-a dovedit un mare eşec, în principal din cauza locaţiei: parcul din spatele Palatului Administrativ.

O zonă prea puţin circulată în care comercianţii au slabe şanse să îşi vândă produsele. Chiar ei au fost cei care au reclamat, nu o dată, acest aspect însă nimeni nu a ţinut cont de părerea lor. Cei care au închiriat căsuţe la acest târg spun că ar fi preferat piaţa “Avram Iancu” şi acuză programul slab oferit de Primăria Arad pe scena amplasată în parcul “Eminescu”.

 “Noi le-am spus că ar fi fost mai bine să organizete acest târg în piaţa Avram Iancu. Aveam vad, pe acolo circulă lumea, e o zonă aglomerată. Ne-au băgat în parcul Eminescu, au făcut câteva spectacole de colinde cu elevi de la diferite licee, dar lumea nu s-a înghesuit. Nu prea am avut clienţi şi cred că totul e din cauza locaţiei”, ne spune unul dintre comercianţii care a închiriat o căsuţă la acest târg.

Adevărul este că în majoritatea zilelor, târgul a fost pustiu, unii dintre comercianţi renunţând la a mai deschide micuţele magazine pe care le-au închiriat pentru acest eveniment.

De asemenea, perioada mult prea lungă în care se desfăşoară Târgul de Iarnă (24 noiembrie 2018- 8 ianuarie 2019) diluează din interesul arădenilor pentru asemenea acţiuni. Cine vine, timp de o lună şi jumătate, să bage la maţ cârnaţi peste jumări şi caltaboş peste mici? Ţuică peste vin şi bere peste gogoşile greceşti?

Cu toate acestea, Primăria Arad pare că are “orbul găinii” şi nu vede evidenţa. Într-un comunicat de presă emis de această instituţie, arădenii sunt invitaţi să vină la târg în aceste ultime zile cât mai e deschis: “Primăria Municipiului Arad şi Centrul Municipal de Cultura vă invită să profitaţi de ultimele zile ale Târgului de Iarnă – ediția 2018. Probabil cel mai frumos târg de profil organizat la Arad îşi va închide porţile marţi, 8 ianuarie 2019. Aşadar este ultimul weekend în care vă mai puteţi bucura de atmosfera unică de sărbătoare,de produsele diverse, de la dulciuri austriece la podoabe de pom hand-made, de la delicatese culinare la  produse din lână sau lavandă”. No, mergeţi? V-au convins dulciurile austriece şi produsele din lână?

Adauga comentariu