Prefectul de Bihor a “găsit” rapid un post de funcţionar public la Primăria Arad, în urma unui concurs pe care l-a luat cu brio! Nu a mers la serviciu în Palatul Administrativ, întrucât Orban l-a numit prefect!

Dumitru Ţiplea a fost numit prefect al judeţului Bihor. Numai că înainte de această numire, venită din partea premierului Ludovic Orban, Ţiplea a fost angajat la Primăria Arad, la Serviciul de Stare Civilă.

Pentru ca o persoană să poată fi numită prefect, e necesar să fie funcţionar public. Aşa că Dumitru Ţiplea a “găsit pe internet” un concurs de funcţionar public într-o administraţie controlată de partidul din care Ţiplea făcea parte: PNL!

S-a înscris la concursul organizat de Primăria Arad în ultima zi, a luat note fantastice, atât la scris, cât şi la oral, însă nu a mai venit la serviciu. Nici nu avea rost, întrucât în aceeaşi zi, Ludovic Orban îl numeşte prefect în judeţul vecin. Fain, nu?

De fapt, Dumitru Ţiplea nu ascunde situaţia.

Contactat telefonic de jurnaliştii de la bihoreanul.ro, Dumitru Ţiplea a explicat că pentru a putea fi numit prefect, funcţie din categoria înalţilor funcţionari publici, a trebuit întâi să devină funcţionar public, participând la un concurs organizat pe un post de consilier superior la Serviciul de Stare Civilă al Primăriei Arad, imediat după ce a fost propus de colegii săi din PNL Bihor.

"Eu nu am avut niciodată intenţia să devin funcţionar public, dar s-au purtat consultări în cadrul PNL Bihor pentru o propunere în vederea numirii pe funcţia de prefect şi cea mai mare parte dintre colegi a susţinut varianta Ţiplea. Am zis că dacă acesta-i drumul, eu sunt un soldat, îmi asum treaba asta. După ce s-a luat hotărârea, m-am uitat pe site-ul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, să văd unde este deschis vreun concurs. Am susţinut un concurs la Arad, pentru care m-am înscris în ultima zi şi pe care mai erau trei candidaţi. La examen am luat 89 de puncte la scris (n.r. – din 100), la interviu 99,67, iar luni am devenit funcţionar public", a declarat Ţiplea pentru ebihoreanul.ro.

Sursa foto: ebihoreanul.ro

Adauga comentariu