Povestea fetiţei de trei ani care a sfidat orice prognostic. A avut arsuri grave în urma unui incendiu

O fetiţă de trei ani din Arad, care a supravieţuit miraculos unui incendiu, se află încă în spital, deşi de trei săptămâni ar fi putut fi externată. Ea nu poate reveni în familie, pentru că cicatricile de pe corp necesită o ingrijire specială, iar acasă nu are condiţii. Mama ei a născut de curând un alt copil.

Una dintre mamele internate cu baieţelul ei în spital şi-ar fi dorit să o ia acasă, însa s-a lovit de procedurile legale, care trebuie respectate în astfel de cazuri.

Fetiţa a suferit arsuri grave pe mai bine de jumătate din corp în urmă cu aproape trei luni.  Aceasta a fost transferată la Bucureşti. Deşi medicii au fost rezervaţi în privinţa şanselor ei de suparvieţuire, copila a sfidat orice prognostic. Şi-a revenit şi după ce rănile nu i-au mai pus viaţa în pericol a fost tratată la spitalul din Arad. În câteva săptămâni, starea ei s-a îmbunătăţit numai că arsurile suferite au nevoie de luni bune de supraveghere, iar asitenţii sociali au considerat că micuţa nu poate reveni în familie.  Din acel moment autorităţile au început să caute soluţii.

„Fetiţa a ajuns în stare foarte gravă la Unitatea Primiri Urgenţe din Arad cu arsuri în proporţie de peste 50 la sută pe suprafaţa corpului. Medicii din Arad au trimis-o de urgenţă la Bucureşti unde a primit tratamentul necesar, a avut o evoluţie favorabilă şi s-a reîntors la Arad, de aproximativ trei săptămâni fata ar fi putut fi externată”, a declarat Simina Roz, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Arad.

Cum mama naturală nu vrea sa renunţe la ea, micuţa trebuia să ajungă în grija unui asistent maternal, doar că procedurile nu au dat voie până acum.

„Trebuie să înţeleagă toată lumea un singur lucru. Noi trebuie să lucrăm conform legislaţiei şi procedurilor. Acest copil nu este un copil abandonat. Este un copil care a fost vizitat de mama lui. Nu a mai fost vizitat deoarece mama a dat naştere unui alt copil, iar în ceea ce priveşte instituţia noastră noi am pornit procedurile pentru a vedea ce putem să facem cu acest copil”, a declarat Erika Stark, director  general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad.

În cele din urma autorităţile au găsit o soluţie, iar fetiţa va fi preluată în curând de un asistent maternal.

Adauga comentariu