PNL Arad pregăteşte marea racolare! Primari din PSD, ALDE şi PMP vor candida din partea liberalilor

Liberalii arădeni pregătesc racolarea mai multor primari care deocamdată sunt în PSD, ALDE şi PMP. De ceva vreme, liderii PNL Arad au demarat o acţiune de discuţii şi promisiuni pentru ca mai mulţi aleşi locali să vina în PNL, în „buza” alegerilor locale. O trecere imediată la PNL a aleşilor vizaţi i-ar lăsa pe aceştia fără mandate, astfel că trecerea se va face în perioada depunerii candidaturilor pentru alegerile locale.

Dacă unii dintre primari s-au afişat cu liberalii încă din campania electorală de la alegerile prezidenţiale, alţii mai poartă discuţii şi înceracă să obţină cât  mai mult. Cum PNL deţine şefia CJA, dar şi guvernarea, primarii sunt tentaţi de o trecere la PNL, în speranţa că vor primi fonduri pentru comunităţile pe care le conduc.

Surse liberale susţiun pentru Ziar de Arad că negocierile sunt în toi, în această perioadă în care se alcătuieşte bugetul pentru anul 2020.

Primarul comunei Şicula, social-democratul Duţu Căprar, a anunţat că va candida din partea PNL. Iosif Bimbo (PSD), primarul comunei Livada, a fost invitat, alături de alţi candidaţi ai PNL, de către europarlamentarul Gheorghe Falcă, la Bruxelles. Mai mult ca sigur, şi acesta va face pasul către PNL.

Primarul comunei Moneasa, PSD-istul Ioan Herbei, s-ar fi oferit să facă pasul către PNL, însă surse liberale spun că se discută oportunitatea acestei „achiziţii”.

PMP-istul Mircea Braiţi, primarul comunei Buteni, este ca şi transferat la PNL. Acesta nu mai are tangenţe cu liderii judeţeni ai PMP iar o plecare este iminentă.

Primarul comunei Almaş, Ginu Aurel Costea, s-a înconjurat de liberali la un eveniment recent desfăşurat în comună, iar asupra plecării acestuia din ALDE au apărut mai multe speculaţii.

De asemenea, independenta Irina Onescu, edilul-şef al comunei Petriş, este foarte apropiată de liberali. O candidatură a acesteia din partea PNL sau o susţinere din partea acestui partid nu sunt excluse.

Surse liberale, spun că sunt vizaţi primarii care pot obţine un nou mandat şi care au o imagine bună. „Nu vor fi acceptaţi primarii care au atacat PNL în repetate rânduri. Sunt discuţii cu mulţi primari din judeţ”, spun surse din interiorul PNL Arad.

Unul dintre primarii „vânaţi” de liberali este Iosif Jichici, primarul social-democrat al oraşului Lipova. Din informaţiile noastre, acesta a fost contactat, dar ar fi refuzat oferta liberalilor.

Adauga comentariu