Ping-pong cu Monumentul Marii Uniri. Nicio şansă să fie amplasat până la 1 decembrie

Primăria Municipiului Arad joacă ping-pong cu Monumentul Marii Uniri. Deşi primarul Gheorghe Falcă a susţinut în repetate rânduri că acesta trebuie amplasat până la data sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, şansele ca acest lucru să se întâmple sunt nule.
Monumentul este gata şi se află în custodia sculptorului Florin Codre, trebui doar ca autorităţile locale să construiască amplasamentul, de pe lacul de la Pădurice.

Încă din 2010, Consiliul Local Municipal Arad a stabilit că monumentul va fi amplasat pe lac. În urmă cu ceva vreme, primarul Gheorghe Falcă s-a sucit şi a decis că vrea să amplaseze monumentul în Piaţa Catedralei, locaţie ce se dorea demolată.
A urmat un adevărat circ, iar mai apoi, mii de arădeni au semnat împotriva demolării Pieţei Catedralei.
A urmat o perioadă de linişte, iar acum subiectul amplasarii Monumentului Marii Uniri revine în actualitate.

Aurel Ardelean, preşedintele Asociaţiei pentru Ridicarea Monumentului Marii Uniri spune că a avut, împreună cu primarul Falcă, o discuţie la Ministerul Culturii. În urma acesteia, o comisie dar şi scultorul Florin Codre vor ajunge la Arad, cică pentru a stabili locaţia în care se va amplasa monumentul. 

Atât timp cât există o decizie a CLM Arad, încă de acum opt ani, nu vedem logica apariţiei unei comisii care să stabilească vreo loocaţie. 
Mai mult, atunci când s-a organizat concursul pentru monument s-a luat în calcul faptul că acesta va fi amplasat pe lacul de la Pădurice, întrega idee de concepere a ţinut cont de acest aspect.

În plus, Primăria Arad a plătit din bugetul local pentru un studiu de fezabilitate privind amplasarea monumentului pe lac. 
Acum, s-ar putea decide schimbarea locaţiei. Cert este că dacă se va lua această decizie, ea va trebui aprobată într-o şedinţă a CLM iar apoi să fie demarate procedurile de construire a amplasamentului. Având în vedere aceste proceduri, mai ales cele de licitaţie, şansele ca Monumentul Marii Uniri să fie amplasat până la 1 decembrie sunt nule.

Adauga comentariu