Pietonala Meţianu, pericol public! Bucăţi din clădiri cad pe trotuar, fără a deranja băncile de 8.500 de euro bucata!

Strada Meţianu, devenită pietonală în urmă cu câţiva ani este un adevărat pericol public. Bucăţi din clădirile vechi se desprind şi pun în pericol viaţa trecătorilor. Săptămâna trecută, mai multe persoane au semnalat faptul că bucăţi din unele clădiri se desprind.

Fie că vorbim de tencuiala de pe pereţii scorojiţi, fie că vorbim de bucăţi din balconae sau din acoperiş, acestea ajung pe trotuar. Strada Meţianu a fost transformată de autorităţile locale în una pietonală, în urma unor investiţii nejustificate, făcute pentru ca cineva să se îmbogăţească peste noapte. Celebrele bănci de 8.500 de euro bucata, coşuri de gunoi de 850 de euro bucata, rasteluri pentru biciclete de 2.000 de euro bucata – cumpărate de Primăria Arad în cursul anului 2011, nu au fost afectate.

La data dării în folosinţă a acestei străzi pietonale, autorităţile de atunci spuneau că va arăta precum o stradă din Viena. Bună gluma, nimic de zis!  

Astăzi, deşi Primăria Arad tot aplică impozite mărite celor care nu îşi renovează clădirile, acest lucru nu îi deranjează pe proprietari. Stau liniştiţi şi aşteaptă ca vreo tragedie să spargă tiparele de zi cu zi.

În loc de investiţii fantasmagorice, care au umplut buzunarele unor firme de casă, autorităţile locale ar fi făcut mult mai bine dacă spijineau proprietarii cu imobile aflate în paragină.   

Sursa foto: Ion Stan

Adauga comentariu