Peste o mie de arădeni sunt în autoizolare la domiciliu

La nivelul Județului Arad, conform raportării Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 100 de persoane. Astăzi, 24.03.2020, numărul persoanelor care au încheiat perioada de 14 zile de carantină a ajuns la 51. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 1098, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 298 (totalitatea persoanelor ieșite din izolare de la instituirea acestei măsuri preventive până astăzi).

Astăzi, în ședința Grupul de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul județului Arad, la propunerea Prefectului Județului Arad, Gheorghe Stoian și a președintelui Consiliului Județean Arad,  Iustin Cionca, a fost adoptată decizia de a transmite către Guvernul României și Ministrul Afacerilor Interne necesitatea aplicării interdicțiilor stipulate în art. 5 din Ordonanța Militară nr. 2 a Ministrului Afacerilor Interne privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 pe toată durata zilei. Propunerea a fost făcută ținând cont de nerespectarea recomandărilor formulate în art. 4 al Ordonanței Militare nr. 2 de către un număr semnificativ de persoane, fapt ce poate provoca extinderea epidemiei de coronavirus.

În ultimele 24 de ore, incluzându-se și primul interval de aplicare a prevederilor Ordonanței Militare nr. 2 a Ministrului Afacerilor Interne privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 privind circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, echipele mixte ale Inspectoratelor Județene de Poliție, Jandarmi și Poliției Locale au verificat 401 persoane și 45 de societăți comerciale, asociații familiale sau întreprinderi individuale. Au fost aplicate două amenzi, în cuantum total de 5.500 lei și au fost întocmite două dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Adauga comentariu