Peste 400 de persoane au venit în România pe la frontiera arădeană din regiunile afectate de Coronavirus. Toţi vor rămâne 14 zile la izolare!

Până în acest moment nu există nicio suspiciune de apariție a virusului „Coronavirus” pe raza județului Arad și nu există persoane aflate în carantină.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență s-a întrunit luni seară sub conducerea ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, într-o ședință transmisă în teritoriu prin sistemul de videoconferință.

Comunicat MAI: Până în acest moment nu există nici un cetățean român contaminat cu virusul cunoscut publicului larg sub denumirea de Coronavirus.

În ceea ce priveşte Aradul în punctele de trecere a frontierei de stat de pe raza judeţului nostru, în intervalul 24.02.2020, ora 8.00-25.02.2020, ora 8.00, au completat chestionare aproximativ 410 persoane care au declarat că provin din regiunile afectate de Coronavirus.

„Acestea au fost îndrumate spre domiciile declarate, urmând să fie luate în evidență de Direcțiile de Sănătate Publică din județele lor de rezidență și să rămână în izolare la domicilii timp de 14 zile. Până în acest moment nu există nicio suspiciune de apariție a virusului pe raza județului Arad și nu există persoane aflate în carantină. Personalul medical de specialitate al Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, suplimentat cu personal din alte județe, continuă monitorizarea persoanelor care se prezintă la intrarea în țară în toate punctele de trecere a frontierei din județul nostru”, a declarat Lucian Cozma, purtător de cuvânt al Prefecturii Arad.

 

 

 

Adauga comentariu