Peste 300 de abuzuri asupra copiilor au fost semnalate în Arad, în decursul ultimilor doi ani!

Peste 300 de abuzuri asupra copiilor din județul Arad au fost semnalate în ultimii doi ani. Deputatul independent Oana Bîzgan a solicitat date tuturor celor 47 de Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din țară date cu privire la aceste cazuri.

„Prin analizarea datelor cerute și primite de la toate DGASPC-urile din țară (cu excepția DGASPC Ilfov) în legătura cu abuzurile asupra copiilor din județul respectiv, am putut forma o imagine de ansamblu atât asupra situației actuale a neregulilor sesizate, cât și a zonelor care necesită îmbunătățiri. Datele acoperă perioada ianuarie 2017-februarie 2019 și detaliază tipurile de abuz, împărțirea pe vârste și pe gen, autorii abuzurilor, măsurile luate și implicarea profesioniștilor”, spune deputatul Oana Bîzgan.

În județul Arad, în perioada amintită, au fost semnalate 301 abuzuri asupra copiilor. Sigur, numărul abuzurilor comise este mai mare decât cel care a fost raportat, întrucât nu toate abuzurile comise asupra copiilor au putut fi raportate instituțiilor de specialitate.

Județul Arad ocupă un loc de mijloc, în acest clasament. Județe mai slab dezvoltate sau despre care noi arădenii avem impresia că sunt „mult sub noi” au înregistrate mai puține abuzuri asupra copiilor. De exemplu, în Vâlcea au fost înregistrate 38 de cazuri în aceeași perioadă, în Olt – 37, în Teleorman 115, în Sălaj – 125, în Călărași – 168.

Adauga comentariu