Percheziţii în Arad! Mai mulţi migranţi au fost descoperiţi într-o casă din Macea

Ofițerii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate împreună cu cei din trupele speciale al Poliției Timiș au descins, luni, la 15 locații din Arad şi Timiș.

Conform pressalert.ro de mai multe luni, investigatorii au monitorizat o grupare care era specializată în asigurarea tranzitului prin România al migranților și trimiterea acestora către statele din vestul Europei. Segmentul românesc era parte a unei rețele europene, din care făceau parte inclusiv cetățeni de origine arabă cu reședința în state din UE. Prețul plătit de un migrant din Siria sau Irak de a ajunge din țara de origine la destinație era între 12.000 și 15.000 de euro. Migranții erau racolați încă din Turcia și aduși în România prin Bulgaria și Serbia. Cân se adunau 80-90 de persoane, rețeaua avea la dispoziție mai multe TIR-uri pentru a-i scoate din România. Majoritatea grupurilor de migranți erau scoase din țară prin punctele vamale, aceștia fiind ascunși în TIR-uri, printre mărfuri. În timpul anchetei, mai multe grupuri au fost monitorizate și reținute, în total fiind traficate peste 300 de persoane.

În județul Arad, în localitaea Macea, anchetatorii au descoperit într-o casă un grup de migranți care urma să fie scos din țară. Operațiunea DIICOT a beneficiat de sprijinul DGA Centrul Operațiuni 2, Poliției de Frontieră Timișoara și Gruparea Mobilă de Jandarmi ”Glad Voievod” Timișoara. Zeci de persoane sunt cercetate în acest dosar pentru trafic de migranți și constituire de grup infracțional organizat.

 

Adauga comentariu