Pe cine mizează partidele politice arădene pentru Primăria Arad. Nume cunoscute, aruncate în luptă

Partidele politice arădene îşi fac calcule cu privire la alegerile locale din vara acestui an. Cea mai mare miză e dată de Primăria Arad. Unele din formaţiunile politice arădene şi-au nominalizat candidaţii, altele mai aşteaptă discuţii, negocieri şi eventuale sondaje de opinie.

Liberalii au anunţat la modul oficial că vor merge pe mâna lui Sergiu Bîlcea, social-democraţii vor miza pe Mihai Fifor şi USR-iştii pe Sergiu Vlad. Cât de „bătute în cuie” sunt aceste variante, rămâne de văzut. La liberali, actualul primar – Călin Bibarţ, forţează o candidatură, cea a senatorului Mihai Fifor poate fi schimbată de social-democraţi, iar Sergiu Vlad, s-ar putea trezi cu o candidatură comună cu PLUS şi să fie scos din schemă.

UDMR pare decisă să schimbe veşnicul candidat la funţia de primar, pe Levente Bognar, însă nu a fost avansat vreun nume care să reprezinte Uniunea în această confruntare.

PLUS, va merge pe mâna lui Sebastian Bulumac, ALDE pe cea a secretarului de stat Iulian Stana iar PRO România va miza pe consilierul local Marin Lupaş.

PMP nu a anunţat, nici măcar la modul „pe surse” că ar avea vreun candidat, deşi o nominalizare va fi făcută.

Până la nominalizările oficiale mai este ceva vreme, însă la momentul actual, acestea sunt numele vehiculate pe piaţa politică din Arad.

Adauga comentariu