Patrizia Paglieri a fost în Arad şi a gătit pentru un public aparte. Preparatele italiene şi vinul au făcut furori

Patrizia Paglieri a gătit alături de Salvo Lo Castro arădenilor care au ales să petreacă, seara de 30 noiembrie, la restaurantul Piccaso din centrul oraşului. A fost o seară de la care nu au lipsit preparatele italiene, vinul românesc şi voia bună.

A fost pentru prima dată când la Arad au gătit o astfel de cină doi mari chefi. S-a numit cina patru mâini.

„Am venit special să gătesc un meniu împreună cu prietenul meu Salvo Lo Castro. Printre altele am gătit raviolone umplute cu dovleac, am avut şi carpaccio de vita cu parmezan. De asemenea,  a avut loc şi o degustare de vin Pivniţele Birauas - DOC Miniș. Jeanina Câmpan a fost cea care a prezentat vinurile care au fost servite la fiecare preparat, de la aperitiv şi până la desert. Vorbim doar de vinuri medaliate: Pinot Noir - Rezeva 2012, Cabernet Sauvignon - Grand Cru 2005 și Cabernet Sauvignon - Rezerva 2015.

Întrebată ce recomandă românilor să pună pe masă de Crăciun, Patrizia Paglieri a spus că mâncarea tradiţională care este gătită la noi este perfectă. „De Crăciun este o diferenţă între Italia şi România. La noi de Crăciun toate restaurantele sunt pline, aici sunt închise deoarece la voi e un Crăciun care se sărbătoreşte acasă, cu preparate tradiţionale. Nu pot eu să recomand românilor ce să mănânce de Crăciun pentru că se descurcă foarte bine cu gătitul de sărbători. Eu mânânc tot ce este românesc pentru că am vecini şi prieteni români. Îmi place salata de boeuf, îmi plac sarmalele, dar mânânc şi paste. Crăciunul meu e un pic italian şi un pic românesc. La voi salata de boeuf este foarte bună, o depăşeşte pe cea din Italia”, mărturiseşte Patrizia.

Aceasta s-a aflat pentru a doua oară în Arad. Prima dată a fost în urmă cu 20 de ani când mergând spre Italia s-a oprit să doarmă în oraşul nostru.

„Am trecut în urmă cu 20 de ani cu maşina şi am dormit o noapte în Arad. Acum am venit de vineri, m-am plimbat, am fost şi la un spital de copii. Aradul mi se pare foarte liniştit, îmi place foarte mult, în special pentru că în Bucureşti e foarte greu de trăit. Un pic de linişte e bună. Mi-ar fi plăcut să mai stau câteva zile, dar din păcate trebuie să plec”, a adăugat  Patrizia.

Aceasta s-a plimbat printre arădenii care au participat la eveniment pentru a se asigura că seara este una perfectă.

Patrizia Paglieri a spus că va mai organiza alături de Salvo evenimente în Arad sau oriunde sunt solicitaţi. Aceasta poate fi găsită pe pagina de Facebook Patrizia Paglieri.

 

 

 

Adauga comentariu