Părinţii copiilor care consumă şoricioaică au început să vorbească. Unii au făcut investigaţii şi ştiu adresele celor care vând „moartea” la zece lei

În urma articolului publicat de Ziar de Arad despre moartea tânărului ce a consumat şoricioaică, zeci de părinţi au trimis mesaje pentru a spune că şi copiii lor consumă acest drog. Disperarea părinţilor este cu atât mai mare cu cât au solicitat ajutor în diferite locuri, însă fără rezultate. Unii dintre părinţi au pornit ei să facă traseul acestui drog şi au avut rezultate.

Au ajuns chiar la vânzători acasă, i-au rugat să nu le mai vândă copiilor, însă mai mult nu au putut face. Aceşti părinţi, care au mesaje prin care pot demonstra cine le vinde copiilor, spun că nu sunt băgaţi în seamă de autorităţile care ar trebui să stopeze acest fenomen. Ei solicită sprijinul poliţiei. Unul dintre părinţi, care a dorit să rămână anonim, ne-a povestit că în urma investigaţiei pe care a făcut-o pe cont propriu a tras concluzia că în muncipiul Arad sunt zece familii care se ocupă cu vânzarea ţigărilor stropite cu otravă.

Noi părinţii ne ducem peste ei, dar nu putem face multe. Cei de la Boul Roşu mi-au promis că nu îi vor mai vinde fiului meu, dar s-a dus la alţii să cumpere. Fiul meu consumă mai mult pe weekend. Am vorbit şi cu cineva de la Antidrog. Ne-a ajutat, a venit şi a vorbit cu el, dar dacă nu este voinţă nu ai ce face. Fiul meu are acum 20 de ani, dar le consumă de când avea 15 ani şi era la Henri Coandă, la liceu. L-am şi prins. Am chemat poliţia şi salvarea acasă şi l-am dus la psihiatrie. Am avut o ţigară şi jumăte ce a rămas atunci de el acasă, dar oamenii legii nu le-au luat pentru probe. În timpul şcolii ştiu că se aproviziona de la Boul Roşu, acum are ceva surse prin Checheci. Într-o zi şi-a uitat telefonul acasă şi am găsit acolo cum era chemat să meargă că are unul marfă nouă, să îi dea să guste. L-am găsit noaptea pe la 1 pe străzi, ,,delira”, povesteşte părintele băiatului. Tânărul lucrează şi din banii câştigaţi îşi cumpără drogul care este destul de ieftin. Se vinde între 5 şi 10 lei ţigara otrăvită.

„Marfă ieftină şi proastă. Moartea este vândută cu zece lei. Când le fumează vomită prin casă. Totul a început de la anturajul din şcoală. V-am spus, am ajuns să mă duc în Boul Roşu la traficanţi să le spun să îl lase în pace, şi cât de cât acolo am limpezit treburile. L-am băgat o lună la Jebel, unde au secţie de dezintoxicare, un an a reuşit să se lase, apoi a reînceput. Degeaba ne zbatem noi părinţii. Cu bătaia nu rezolvi nimic, mai rău se pun împotriva noastră. Îmi făcea în ciudă. Şi fetele s-au săturat de el. Pentru zece familii care nu sunt luate la rost suferim noi. Avem poliţie, jandarmerie, poliţie locală. Eu ştiu fiecare care vinde, undă stă. Mă duc cu poliţia dacă este nevoie. Pe Aprodul Purice sunt în două locuri”, mai adaugă bărbatul.

O altă arădeană descrie clipele de groază prin care trece cu băiatul ei. „Am şi eu un băiat care este distrus de acest drog. Are 22 de ani şi cred că de la 19 ani s-a apucat. A fost şi în comă. A avut două spitalizări, plus a făcut prostii când era drogat şi a avut probleme cu poliţia. E singurul băiat din casă şi i-am oferit toată dragostea. I-am dat tot ce a vrut. I-am oferit dragoste, atenţie şi chiar bani şi maşini, numai să îi fie bine. Când cineva dă de drogul acesta este dezastru. De mic copil era un lider, era cuminte. A fost la un pas de moarte din cauza acestui drog. Noi ne implicăm cu toată familia pentru a-l ajuta să scape. Are bunăvoinţă, să sperăm că îl putem salva”, povesteşte una dintre mămici care a dorit să rămână sub anonimat în speranţa că fiul ei va renunţa la şoricioaică şi va duce o viaţă normală. Femeia mai spune că între băiatul ei şi dealer s-a petrecut o conversaţie mai ciudată: „Acelui dealer de unde cumpăra copilul meu acest drog i s-a făcut milă de el văzând că este un copil bun, deştept şi frumos: «măi băiete, îmi este tare milă de tine..nu mai fuma că mori. Mai bine mă ajuţi şi vindem şi facem bani», asta i-a spus”.

Sunt doar două dintre poveştile spune de către părinţi despre copiii lor care au căzut în plasa traficanţilor de moarte.

FOTO:arhivă

Comentarii

Srg

30.01.2020 19:21

Pai ziceti cine cunoasteti! Cine sunt cei care vand? Faceti public poate asa se mai opresc....

Adauga comentariu