Opt studenţi de la UVVG, condamnaţi în dosarul “Diplome fără studii”. Plăteau până la 400 de euro pentru un examen!

Opt studenţi străini ai Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii De Vest Vasile Goldiş din Arad au fost condamnaţi în dosarul “Diplome fără studii”. Şapte dintre aceştia au primit pedepse de doi ani cu supendare. Studenţii au fost acuzaţi că au dat bani pentru a promova anumite examene.  

"În baza art. 290 din Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, aplică inculpaţilor Sager Muhammad, Abu Rabia Anian, El Fakir Walid, Madjid Hussaini, Shalata Haya, Dahamshi Mohammad, Sanallah Madhat şi Nasser Rami pedeapsa de câte doi ani închisoare, fiecare, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. În temeiul art. 91 alin. 1 Cod penal şi art. 92 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o durată de doi ani, în ceea ce îi priveşte pe inculpaţii: Sager Muhammad, Abu Rabia Anian, El Fakir Walid, Madjid Hussaini, Shalata Haya, Dahamshi Mohammad şi Sanallah Madhat", se arată în soluţia pe scurt a judecătorilor arădeni.

În urmă cu un an, aceşti studenţi au fost acuzaţi că, în cursul anului 2017, în calitate de studenţi în anul III, au oferit unui profesor, direct sau prin intermediar, sume de bani cuprinse între 200 şi 400 de euro pentru promovarea examenelor restante. Banii daţi ca mită au fost confiscaţi de la medicul Lucian Păişan, cel care preda disciplina Morfopatologie.

Decizia instanţei nui este definitivă, ea putând fi atacată.

În dosarul “Diplome fără studii” peste 20 de studenţi au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii.

Adauga comentariu