Omul de afaceri Adrian Butunoi: „Aşteptăm măsuri serioase din partea Guvernului României, nu recomandări şi analize”

Omul de afaceri arădean Adrian Butunoi deţine, de aproximativ cinci ani, o spălătorie destinată TIR-urilor.  Criza cauzată de coronavirus a lovit puternic şi în această afacere. Deşi transportul de mărfuri nu a fost blocat de autorităţi, totuşi acesta a fost serios afectat de pandemia care afectează aproape întregul Mapamond. Afaceristul arădean spune că această criză i-a redus la jumătate veniturile şi speră ca pandemia să treacă cât mai repede. „Afacerea a scăzut cu aproximativ 50 la sută.  Suntem la nivelul la care ne putem permite să plătim chiria, contribuţiile la stat şi salariile. Eu sper să nu se oprească transportul de mărfuri, în caz contrar vom ajunge în colaps. De asemenea, sper ca această pandemie să fie eradicată cât mai repede, în caz contrar ne vom clătina serios ca economie.  Eu încerc să împart sărăcia, ceea ce mai avem. E important ca angajaţii să îşi primească salariile, aşa că ne zbatem să nu îi lăsăm fără această sursă de venit. Nu este vina patronatului, nici a angajaţilor, ci e efectul acestei pandemii”, spune Adrian Butunoi.

Omul de afaceri aşteaptă ca Guvernul României să ia măsuri urgente şi clare, măsuri care să permită firmelor mici, aşa cum este şi cea deţinută de el, să supravieţuiască.

„Trebuie reduse taxele, impozitele pentru că micii investitori sunt de fapt baza economiei reale. De acolo se dezvoltă alte şi alte afaceri mai mari. În orice domeniu există o bază, formată din micile afaceri. Acestea trebuie ajutate în mod direct de Guvern. E obligatoriu să se ia măsuri clare, responsabile şi nu tergiversate. Până acum am văzut doar explicaţii de genul: «ne gândim», «vom vedea», «analizăm». Dacă ne raportăm la alte state europene, vom vedea că acestea au luat măsuri serioase, au decis să sprijine mediul de afaceri pentru a nu intra în colaps. La noi nu s-a luat nicio măsură clară, concretă. Noi înţelegem că trebuia luate măsuri din partea noastră, de fapt sunt constrângeri, însă aşteptăm şi reacţia fermă a autorităţilor. Noi plătim an de an impozite şi taxe către stat. Acum, când suntem la ananghie, trebuie să fim sprijiniţi. Dacă nu se intervine la timp, ar putea să fie târziu pentru mewdiul de afaceri din România. Eu am o firmă cu şapte angajaţi, însă sunt multe asemenea societăţi, cu un număr mic de angajaţi”, mai completează afaceristul arădean.

Adauga comentariu