Oamenii din zona Nădlacului sunt în continuare disperaţi. “Degeaba ai geacă «Top Gun» dacă măsurile împotriva Covid 19 sunt la nivelul diletantismului profesional”

Locuitorii din Nădlac şi localităţile apropiate sunt în continuare revoltaţi de faptul că autorităţile centrale nu iau măsuri clare pentru a-i proteja de coronavirus. Oamenii critică faptul că pe la Vama Nădlac 1 continuă să intre maşini mici, iar cei veniţi străinătate se opresc pentru diferite cumpărături în localităţile din apropierea frontierei.

Consilierul judeţean Adrian Butunoi, cel care locuieşte în localitatea Şeitin, spune că lumea este revoltată pe această situaţie şi arată cu degetul către ministrul Vela. “Orice minune durează 3 ore în România. Doar 3 ore a fost închisă Vama Nădlac 1, ba mai mult traficul rutier de autoturisme din Vama Nădlac 2 va fi mutat pe Vama 1 !!! INCREDIBIL, chiar nu va pasă de oamenii din Nădlac și Arad? Degeaba ai geacă "Top Gun" dacă măsurile împotriva Covid 19 sunt la nivelul diletantismului profesional!!! D-le ministru Vela, cu tot respectul, vă asumati riscurile si efectele acestei decizii care nu protejează cetățenii Nădlacului si ai Aradului?”, afirmă Adrian Butunoi.

Acesta spune că localnicii respectă măsurile prevăzute în ordonanţele militare, însă contactul cu cei veniţi din afara graniţelor ar putea să anuleze eforturile făcute până acum.  

“Să nu se înţeleagă că nu ne pasă de compatrioţii noştri. Nu vrem să-i ignorăm, însă trebuie respectate nişte reguli. Suntem pregătiţi cu măsuri de carantinare, cu teste, cu mâncare? Trag un semnal de alarmă! Noi stăm în casă, ne protejăm, dar ce folos dacă cei ce vin de afară nu respectă regulile? Cum respectă legile din ţările în care lucrează, să respecte şi legile din România. Soluţia ar fi formarea unui culoar pe autostradă,  fără intrarea în contact cu comunitatea, şi cei veniţi din afară să fie esocrtaţi până la limita de judeţ, de unde să fie preluaţi de alte echipaje de Poliţie. Vama Nădlac 1 ar trebui să fie doar pentru traficul de mărfuri”, mai completează consilierul judeţean.

Adauga comentariu