O tânără educatoare din Arad îşi dedică tot timpul micuţilor. Când nu este la grădiniţă aceasta strânge alimente, mobiler şi haine pentru copiii nevoiaşi

Lucrează de cinci ani în învăţământ, însă a prins drag de copii încă din primele luni petrecute la catedră. Primii doi ani a fost învăţătoare, apoi a dorit să fie educatoare, iar paralel a lucrat la spital ca şi asistent maternal. 
Arădeanca Cătălina Maria Tuhuţ  (22 de ani) îşi dedică tot timpul pe care îl are să îi ajute pe alţii. Mereu a fost prinsă în mai multe acţiuni. 

De exemplu, la spital se ocupa de bebeluşii abandonaţi de la secţiile Pediatrie şi Matern din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad. Cu timpul însă a trebuit să renunţe la ceva deoarece nu mai făcea faţă. 

„Am foarte multe contracte la activ cu cinci asociaţii şi trei ONG-uri care se ocupă de toate tipurile de copii..de la cei cu handicap până la cei mai săraci...avem acțiuni pe teren unde ducem donații, oferim consiliere și facem anchete sociale. Toate astea le fac după  programul de la grădiniţă”, spune tânăra. 

Nici în weekend Cătălina Maria nu are liber. Sâmbăta are 12 copii la meditaţii, la engleză. Are atestat de predare, dar o face doar în particular, nu şi la catedră. 

Practic ea îşi dedică tot timpul liber copiilor. Are un sediu în care se strâng donaţii, dar şi casa ei a devenit un depozit. 
„Strângem donaţiile care ulterior le ducem la familii, centre, case de copii...şi la mine acasă e depozit, am pătuţuri, mobilier și hainuţe de copii, pe care le sortez. Noi adunăm tot ce ţine de hrană, igienă și lucruri pentru copiii până în 5 ani”, mai adaugă Cătălina. 

Tânără nu este singura din familie care face acte de caritate şi mama ei, Camelia Jurcuţ se împlică în foarte multe acţiuni şi proiecte. Unele împreună, iar altele separat. Tatăl Cătălinei este preot,la fel ca şi naşul ei. În acţiuni este ajutată şi de către sora ei. Cătălina s-a căsătorit de curând iar soţul ei o susţine în tot ceea ce face. 
Astfel, cei care doresc să fie alături de Cătălina să o ajute în demersul ei de a întinde o mână de ajutor celor care au nevoie o pot face accesând pagina de Facebook – Cătălina Maria. 

 

 

 

Adauga comentariu