O stradă din Cluj-Napoca va avea stâlpi de iluminat cu wifi și bănci cu USB. În Arad, Falcă a luat bănci cu 8.500 de euro pentru boschetari iar wifi-ul din centru ține cât ciclul la femei – câteva zile pe lună!

Autoritățile din municipiul Cluj-Napoca au demarat procedurile pentru un proiect cu finanțare europeană în valoare de 1,3 miliaone de euro. În urma acestuia, o stradă din oraș va avea stâlpi de iluminat cu wifi,  bănci cu USB pentru încărcarea telefoanelor mobile și a tabletelor, stații pentru biciclete, trotinete electrice și un spațiu pietonal.

“În acest moment, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici, deci se finalizează studiul de fezabilitate, urmând ca până la sfârșitul anului să depunem cererea de finanțare din fonduri europene și să lansăm licitația pentru proiectare și execuție, conform procedurilor legale, urmând ca, probabil, dacă lucrurile vor merge bine, în vara anului viitor, să înceapă lucrările la modernizarea acestei străzi. Fiind în cartierul Mărăști, în zona căminelor studențești de la UTCN, fiind și o stradă secundară pentru traficul rutier, am considerat că putem să avem un astfel de proiect pilot. Noi am avut și anul acesta în primăvară o închidere a străzii pentru un eveniment în weekend, am luat și peste 300 de chestionare de la cetățenii din zonă și de la studenți și a reieșit ca fiind oportună realizarea acestui proiect și sigur dacă acesta va fi acceptat de către clujeni vom extinde acest tip de proiecte și în alte cartiere ale orașului”, a declarat Ovidiu Cîmpean, director în cadrul Primăriei Cluj-Napoca, citat de ziardecluj.ro.  

Lucrările vor dura 9 luni, iar valoarea investiției este de 1,3 milioane euro, din care 98% vor fi fonduri europene nerambursabile.

Coleg de partid cu Emil Boc, primarul Aradului - Gheorghe Falcă - este departe de asemenea realizări. În Aradul pe care-l conduce de 14 ani, Falcă a reușit să amplaseze niște bănci pe strada Mețianu, cu 8.500 de euro bucata și să bage wifi gratuit în zona centrală. Numai că acesl sistem care oferă acces gratuit la Internet ține cam cât ciclul unei femei, adică doar câteva zile într-o lună.

Băncile de pe strada Mețianu au ajuns pradă boschetarilor. Cu bucăți lipsă și prăpădite rău, ansamblurile de 8.500 de euro bucata nu servesc cuiva.

De ce la Cluj-Napoca se poate și la Arad nu? Primarii celor două municipii sunt din același partid, sunt la fel de „săriți din schemă” atunci când vine vorba de primit fonduri guvernamentale. Totuși, fondurile europene sunt o soluție, totul este să vrei să faci ceva. Boc, după cum se vede, vrea – Falcă...mai puțin.

Adauga comentariu