O sală de sport de la marginea Aradului este închisă deoarece nu are chiriași. Investiția a fost de 3,5 milioane de lei

O sală de sport din Arad construită la marginea orașului de Compania Naţională de Investiţii (CNI) şi inaugurată în 2012 este de închiriat după ce acolo nu se mai desfășoară nici o activitate.

Investiția a fost de 3,5 milioane de lei la care a contribuit şi Primăria Arad.

Sala de sport nu mai este folosită deoarece şcoala pentru care a fost realizată construcţia s-a mutat. Apoi a fost dată în administrare Universității de Vest „Vasile Goldiș”, care a renunțat și ea la  obiectiv.

Finanţarea CNI s-a ridicat la suma de 2.574.985 lei, însă Primăria Arad a mai contribuit cu aproximativ un milion de lei pentru realizarea utilităţilor, oferind şi un teren cu suprafaţa de 3.316 metri pătraţi. Lucrările s-au încheiat în 2012, însă sala nu a mai putut fi folosită pentru ce a fost pregătită.

Sala a fost folosită o perioadă de studenţii specializării Sport din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane şi Educaţie Fizică şi Sport, dar în urmă cu un an, după încheierea cursurilor înainte de vacanţa de vară, universitatea a renunţat la sală. Motivul ar fi fost lipsa studenților.

 În baza unei hotărâri a Consiliului Local Arad, primăria a preluat din nou în gestiune sala de sport și caută chiriași.

Din punct de vedere juridic sala de sport de pe Voinicilor din Micălaca a fost construită prin Programul Guvernamental acum mulți ani, apoi intrată în patromoniul Primăriei. După cum știți ea a fost dată în administrare Universității de Vest „Vasile Goldiș” până de curând. Ei au renunțat. Probabil au studenți mai puțini în acest domeniu. Noi am preluat-o i-am făcut un regulment, e introdusă să spunem în baze sportive cum avem noi acel serviciu. Are un regulament și inclusiv tarife pentru a putea fi închiriată cu ora, pe perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp. Nu ne dorim decât să avem câți mai mulți arădeni doritori să practice sportul acolo. Este o peroblemă cu poziționarea deoarece este la marginea orașului și nu avem mijloace de transport în comun, adică nu este rețea de tramvai care să ajungă acolo, doar cu mașina. Acesta posibil să fie unul dintre motive”, a declarat Călin Bibarț, primarul interimar al municipiului Arad.

Conform regulamentului de funcţionare, sala poate fi închiriată cu preţuri cuprinse între 30 şi 125 de lei pe oră (fără TVA), în funcţie de perioada din zi, cel mai ieftin fiind între orele 09,00 şi 14,00, iar cel mai scump seara, după ora 19,00.

 

Adauga comentariu