O să avem deszăpezire în județul Arad? Rămâne de văzut dacă firma care a câștigat licitația se va înțelege în această iarnă cu CJA

 

Firma care se va ocupa și în acest an de deszăpezirea celor cinci sectoare de drum ale județului Arad va începe aprovizionarea cu materiale antiderapante, asta după ce se vor semna contractele  subsecvente.

„Consiliul Județean Arad a început demersurile pentru semnarea contractelor subsecvente pentru serviciile de deszăpezire pentru toate cele cinci sectoare ale județului. În perioada imediat următoare se va emite ordinul de aprovizionare cu materiale antiderapante pentru a asigura stocurile necesare. Serviciile vor fi efectuate de către SC Inteco Holding SRL, societate cu care Consiliul Județean Arad are încheiat contract cadru până în anul 2019. Suma prevăzută pentru anul 2018 este de 771.000 lei, TVA inclus”, spun reprezentanții Consiliului Județean Arad.

SC Inteco Holding SRL a câștigat în 2015 contractul de deszăpezire pentru Județul Arad.

Pentru iarna 2017-2018, au avut la dispoziţie 51 de utilaje, dintre care 30 au fost autobasculante cu lamă şi răspânditor de materiale antiderapante, iar 21 încărcătoare.

În primăvara anului trecut Consiliul Județean Arad a declarat „război” acestei firme și a vrut să rezilieze contractul, însă nu s-a reușit deoarece s-a organizat o licitație și nici o altă firmă nu a participat. Astfel, contractul a rămas valabil până în anul 2019.  

Dacă se vor întelege în acest an sau nu rămâne de văzut. Vedem și dacă se va semna contractul pentru ca mai apoi să se înceapă aprovizionarea cu materiale, în caz contrar CJA va trebui să își „cumpere” utilaje, deoarece singura firmă care deține și care deszăpezește drumurile din 2009 este SC Inteco Holding SRL.

Nemulțumiri au fost în momentul în care Consiliul Județean a emis ordin de dezechipare pentru utilajele de deszăpezire ale SC Inteco Holding, lucru care spun reprezentanții firmei i-a împiedicat la intervenție, deoarece reechiparea unui utilaj durează ore întregi, iar firma dorește ca iarna odată ce intră în bază să nu mai fie dezechipate utilajele pentru a putea fi folosite la orice oră pentru intervenție.

Adauga comentariu