O firmă de confecții și-a închis porțile. Producția, mutată din Arad în Vietnam

O societate de materiale textile, care funcționa până nu demult în orașul arădean Curtici, și-a închis porțile. Aproximativ 300 de persoane au fost disponibilizate, iar activitatea fabricii s-a mutat în Vietnam.

Reprezentanții  fabricii Hanes Global Supply Chain Romania (fosta Rosko Textil) spun că motivele mutării activității din România sunt mai multe: de la scăderea producției, creșterile salariale și deficitul forței de muncă.

 „Fabrica Hanes Global Supply Chain Romania SRL Curtici din judeţul Arad a avut 275 de angajaţi care confecţionau articole de lenjerie intimă. Producţia a fost redusă treptat, închiderea fiind finalizată la sfârşitul anului 2018. Producţia a fost relocată la o fabrică deţinută de companie în Vietnam precum şi la alţi producători de lenjerie intimă din Asia. Fabrica de tricotaje din Zalău a companiei nu a fost afectată de închiderea unităţii de la Curtici”, spun oficialii grupului, citați de zf.ro.

Compania le-a oferit foștilor angajați salarii compensatorii şi un bonus financiar ca urmare a închiderii unităţii. Firma funcționa în Zona Liberă Arad-Curtici.

Sursa foto: zf.ro

Adauga comentariu