O firmă de apartament, cu zero angajaţi şi tot atâta activitate, a câştigat licitaţia de reabilitare a Colegiului „Elena Ghiba Birta”! Contractul ajunge la două milioane de euro

Firma Vesa Costruzioni a câştigat licitaţia organizată de Primăria Arad pentru reabilitarea Colegiului Național „Elena Ghiba Birta”. Proiectul este în valoare de 9,2 milioane de lei, adică aproximativ două milioane de euro.

Firma ce a câştigat licitaţia este condusă de doi italieni. A fost înfiinţată la finele anului trecut, nu are angajaţi şi este situată într-un apartament din Bucureşti, de pe strada Călăraşilor.

Aceste aspecte ridică mari semne de întrebare, întrucât mai multe din contractele publice se câştigă cu lucrări similar executate. Aici nu e cazul, din moment ce firma italienilor a fost înfiinţată în urmă cu opt luni.

Proiectul de reabilitare a Colegiului Național „Elena Ghiba Birta” este finanţat de Guvernul României, în baza Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Autorităţile centrale doar au alocat banii pentru realizarea acestui proiect, licitaţia fiind organizată de Primăria Arad.

Este o nouă licitaţie ce ridică semne de întrebare.

Adauga comentariu