O familie din Arad și-a dezvoltat o afacere cu miere de albine. Produse aparte, cu merișoare și caise confiate sau mierea cu migdale

O familie din Arad a început în urmă cu câțiva ani să crească albine din pasiune. Cu timpul au ajuns să şi comercializeze mierea, iar în acest ani au scos la vânzare diverse sortimente numai bune pentru tratarea diferitelor afecţiuni.

Florin Gheorghe Margea, în vârstă de 32 de ani,  s-a pregătit pentru a deveni profesor de geografie, dar pe parcurs s-a răzgântit şi a ales să lucreze în agricultură, iar mai apoi să ducă mai departe pasiunea tatălui său pentru apicultură. Florin a început cu apicultura de când s-a căsătorit şi a plecat din satul natal, mutându-se de la 100 de kilometri depărtare de Arad (comuna Pleşcuţa), în localitatea Horia.

„Toamna se instalează cu pași repezi…Aerul devine mai aspru, mai uscat, vântul este mai rece și zilele sunt tot mai scurte, iar temperatura scade gradual; mai mult, pot apărea schimbări drastice de temperatură. Toate aceste modificări, deși normale, pot avea consecințe negative asupra sănătății și stării de spirit.  Tocmai de aceea Stupina Margea Family vine în sprijinul dumneavoastră cu o gamă variată de produse apicole, gata să vă întărească sistemul imunitar, trupul, sufletul și mintea”, spun cei doi soţi. 

Mai jos prezentăm  câteva din produsele apicole pe care Stupina Margea Family vi le recomandă pentru o toamnă liniștită, fără răceli și cu poftă de viață:

Tinctura de propolis: Datorită componentelor chimice multiple, propolisul este considerat cel mai prețios produs apicol, cu o mare diversitate de acțiuni terapeutice: bactericide, antiseptice, antivirale, antitoxice, antiparazitare, epitelizante, cicatrizante, antiinflamatoare, diuretice, analgezice, antitumorale, anticanceroase, regeneratoare şi stimulatoare ale sistemului imunitar.

Fagurele cu miere: Fagurele cu miere e un amestec de mai multe produse apicole: miere, polen, propolis și ceară. Este apreciat atât ca aliment cât și ca remediu. Cel mai adesea, fagurii sunt folosiți la tratarea afecțiunilor căilor respiratorii, dar și în astenii, anemii, alergii, boli de stomac. Ajută la curățarea dinților de tartru, la reglarea metabolismului și la întărirea imunității. Fagurii, mestecați cu atenție, sunt de ajutor celor care suferă de parodontită și de sângerare gingivală. Fagurele de miere combate carenţele de vitamine şi minerale din organism. Pentru întărirea imunității, se recomandă mestecarea unei bucăţi de fagure în fiecare zi, câte 15- 30 de minute, o lună. Cura trebuie să aibe loc în special primăvara şi toamna.

Mierea de tei: Printre cele mai aromate, mai apreciate și mai benefice pentru sănătate - sortimente de miere de albine, se numără mierea de tei. Beneficiile mierii de tei: Antibacterian natural, bună pentru gât iritat și tuse, fluidizează mucusul, sursă de vitamine și antioxidanți, energizantă,  hepatoprotector natural, pansament stomacal, îngrijirea pielii.

Mierea de salcâm: Calitățile de medicament ale mierii se cunosc încă din Antichitate, din această cauză a fost numită “hrana vie”. Mierea de salcâm este asimilată foarte ușor de organism, oferind energie și substanțe bioactive și nutritive. Dintre numeroasele tipuri de miere, fiecare cu proprietățile ei specifice, mierea de salcâm este un tonic general, care calmează tusea și este folosită în tratarea asteniei și nevrozelor.

Mierea de mană: Mierea de mană este un tip de miere pe care albinele o produc prin colectarea sevei de pe frunzele sau ramurile unor conifere precum bradul, pinul, molidul sau al unor foioase precum stejarul și arțarul.  Grației concentrației de substanțe bioactive, mierea de mană crește imunitatea, fiind recomandată cu precădere în anemii, spasmofilii sau infecții respiratorii. Datorită prezenței calciului și sărurilor de magneziu, mierea de mană întărește oasele, prevenind osteoporoza și afecțiunile articulare.

Alte produse apicole pe care Stupina Margea Family vi le pune la dispoziție sunt amestecuri din miere de salcâm cu alune de pădure, nuci, migdale, merișoare confiate, prune confiate, caise confiate, gojii, mixuri de fructe exotice, sâmburi de dovleac, mix de semințe.

Bine de știut că toate produsele apicole comandate vă sunt distribuite direct la domiciliu, fără nici un cost suplimentar. Pentru mai multe informații nu ezitați să vizitați pagina de facebook: Stupina Margea Family – Arad, sau direct la numărul de telefon al apicultorului Florin Margea: 0720 148 407.

Florin Gheorghe Margea este gestionar la o firma austriacă cu profil în agricultură, unde se ocupă de atelierul de piese şi mecanică, iar după serviciu merge direct pe câmp la albine. În fiecare weekend soţia şi fiica lui îi sunt alături.

Adauga comentariu