Număr ridicat de viroze în Arad, din cauza temperaturilor prea mari!

Zilele calduroase de decembrie nu inseamna doar plimbari prin parcuri, ci risc de viroze. In Arad spre exemplu, unde temperaturile ultimelor zile aufost de 16-17 grade, numarul copiilor internati cu infectii respiratorii este in crestere. De altfel, 90 la suta dintre cei intrenati au fost diagnosticati cu viroze si bronsiolite. Medicii cred ca grija excesiva a mamelor, care ii imbraca prea gros pe cei mici, desi afara este foarte cald, este una dintre cauzele imbolnavirii bebelusilor.

Numai in ultima luna, cateva sute de aradeni au fost diagnosticati cu infectii respiratorii. Dintre acestia, mai bine de jumatate sunt copii. In sectiile de pediatrie, mamele isi vegheaza copiii, care ajung la spital cu febra foarte mare si tuse violenta.

 „Se poate imbolnavi din cauza vizitatorilor...foarte multi, din cauza vremii prea cald, prea rece , neîmbrăcatului coespunzător”, spune mămica unui copil internat în spital.

Caldura din ultimele zile a umplut sectiile de pediatrie ale Spitalului Judetean Arad

“În ultima perioadă au crescut cu mult, peste 30 la suta numarul de internari de când s-a incalyit sau de cand vremea este oarecum mai buna pentru aceasta perioada”, spune Carmen Stanculet, medic în cadrul Spitalului Judetean Arad.

De frica sa nu raceasca,mamele isi imbraca prea gros copiii,fara sa stie ca aceasta este una din cauzele care duc la imbolnavirea celor mici. Medicii au si cateva sfaturi pentru  aceasta perioada , mult prea calduroasa.

In plus,la primele semne ale bolii, febra sau tuse, parintii trebuie sa se prezinte cu cel mic la medic, pentru ca boala sa nu se agraveze.

Adauga comentariu