Nu au mâini ori picioare sau nu văd, dar construiesc, cântă, compun sau dansează. Toţi vor participa la evenimentul “Uniṭi ȋn simṭire”, de la Şimand

Persoanele cu dizabilităṭi care au un talent la actorie, muzică, dans și poezie vor fi puse în lumină, pe data de 20 mai 2018, când Asociaṭia Pentru Mai Multă Umanitate, ȋn parteneriat cu DGASPC Arad, Școala Gimnazială Șimand și cu mai multe Asociaṭii din judeṭ și nu numai, organizează la Șimand evenimentul “Uniṭi  ȋn simṭire”.

“Am cunoscut de-a lungul anilor mai multe persoane cu dizabilităṭi și, pot spune, mi-au atins sufletul. Din acest motiv, mi-am propus ca intr-o zi să ȋncerc și eu, ȋn măsura ȋn care pot desigur, să le pun ȋn valoare. Persoanele cu dizabilităṭi pot face multe lucruri pe care le putem face noi cei sănătoși, un pic ȋnsă mai ȋncet. Lumea pune bariere ȋn calea integrării persoanelor cu astfel de probleme, dar pe data de 20 mai, invit cȃt mai multă lume la Șimand pentru a-i cunoaște pe cȃṭiva din cei cu care viaṭa a decis să fie un pic mai dură. Invit lumea să vină și  să elimine  prejudecăṭile și reacṭiile uneori inconstient agresive.” a declarat Laura Bejan, președinta Asociaṭiei Pentru Mai Multă Umanitate.

Lidia Leahu

Fiind și anul Centenarului, cu atȃt mai mult, cei implicaṭi doresc să demonstreze că putem fi uniṭi ȋn gȃnduri și-n simṭiri.
Invitatul special al evenimentului este Costel Pȃrnău din Timișoara, care la un moment dat a declarat despre sine: “De ce vă uitaṭi așa la mine? Mie nu-mi lipsește nimic ȋn viaṭa asta, doar o mȃnă și două picioare”. Pe lȃngă faptul că fără picioare și fără o mȃnă, Costel urcă pe schelă și construiește case, timișoreanul cȃntă absolut divin la nai, lucru pe care-l va face și ȋn cadrul evenimentului de la Șimand. 

Alexandra Perṭ

Alături de Costel, vor mai urca pe scenă mulṭi alṭii ȋncercaṭi de soartă, dar cu o voinṭă de a-și trăi viaṭa ȋntr-un mod, pur și simplu, de neegalat, precum Lidia Leahu din Frumușeni, care e și președinta Asociaṭiei Abilidy și care compune poezii, Alexandra Perṭ din Șimand care, de-asemenea, este foarte talentata la scris, Emanuela Rump,  cei de la Integra- Asociaṭia personelor cu dizabilităṭi mentale din Arad, cei de la Centrul de integrare prin terapie ocupaṭională “TABACOVICI” din Arad și mulṭi alṭii”, mai spune Laura. 

Emanuela Rump

Georgiana Bighescu, Mihaela Livia Popa, Alina Cornelia Andrieș sunt alte trei nume cunoscute ȋn Arad care vor fi implicate ȋn cadrul evenimentului “Uniṭi ȋn simṭire”. 

Sonorizarea evenimentului va fi asigurată de DJ NICK, care deja, ȋn repetate rȃnduri, a fost alături de Asociaṭia Pentru Mai Multă Umanitate, susṭinȃndu-i proiectele, iar prezentarea lui va fi făcută de către actriṭa Giorgiana Popan.

Giorgiana Popan

Evenimentul este susţinut de Primaria Şimand şi Consiliul Local Şimand. În curtea Căminului Cultural va fi amplasat un cort al celor de la Medlife Genesys unde o asistentă va lua tensiunea şi glicemia oamenilor care vor dori în mod gratuit.  

 
 
 
Giorgiana Popan

Adauga comentariu