Nostalgia după anii '80 l-a inspirat pe arădeanul Eugen Pintea să-și aleagă numele pizzeriilor pe care le deține

Eugen Dan Pintea are 50 de ani și de o bună bucată de vreme s-a dedicat preparării pizzei. A început în domeniul panificației, în urmă cu mai bine de 30 de ani și după ce a deprins secretele aluatului de pizza și a muncit o perioadă în Italia, și-a deschis propriile localuri în Arad.

„Am început cu panificația, ca ucenic, la brutăria domnului Curuț din cartierul Grădiște, în anul 1984. Am învățat meseria asta, pe care o iubesc. Am lucrat și la o brutărie din Vlaicu, apoi la brutăria din zona Teba, iar în 2001 am plecat în Italia. Tot ca brutar și acolo am învățat să fac pizza. Aveam experiență în meseria de brutar, aveam baza, astfel că mi-a fost ușor să fac pizza. Mi-au trebuit vreo două luni pentru a deprinde această nouă îndeletnicire. Am lucrat în Italia vreo 14 ani, apoi m-am întors la Arad. Mi-am deschis prima pizzerie pe calea Timișorii, în 2014. Am denumit-o Pizzeria 80, asta pentru că eu am rămas îndrăgostit de anii '80. De viața de atunci de muzica acelor vremuri. Au fost anii cei mai frumoși din viața mea. Apoi am deschis pizzerie pe strada Horia. O scurtă perioadă am fost plecat în Austria, unde am ajutat o familie de turci să pună bzele unei pizzerii. După ce m-am întors, am deschis Pizza 80, în actuala locație, în fostul local Casiopea. După trei ani am deschis o nouă pizzerie în piața Miorița, în hala nouă”, povestește Eugen Pintea.

Arădeanul spune că nu lucrează cu drojdie și că făina pe care o folsoește pentru aluaturi este adusă din Italia. „Nu lucrez cu drojdie, doar cu maia, e mult mai sănătoasă. Eu aduc făina din Italia. De aici primesc toate caracteristicile făinii, conținutul de gluten fiind foarte important pentru ca aluatul să fie unul reușit. Fac și chifle umplute cu diferite ingrediente: șuncă, brânză, rosii, ardei. Aluatul folosit la acestea diferă de cel pentru pizza, este pe bază de lapte și ou cu maia și făină de calitate. Rețeta are o oarecare influență turcească, cam 60% din rețetă e cu specific turcesc. E un preparat la fel de apreciat ca pizza”, mai spune arădeanul.

Eugen Pintea are propriile sosuri, făcute pe bază de iaurt. Acestea dau o savoare în plus dacă sunt puse pe diferite prperate.  

Pe viitor, arădeanul dorește să își extindă afacerea, să deschidă o pizzerie mobilă, pe o rulotă. Lucrează, în această afacere cu soția, fiica și viitorul ginere. „De fapt e o afacere de familie. Soția, fiica și viitorul ginere lucrează cu mine. Se descurcă foarte bine foarte bine în pizzerie. Pe viitor, și fiul meu, Alexandru, se va alătura acestui proiect”, mai mărturisește Eugen Pintea.  

Adauga comentariu