Ne mor tinerii…și noi ce facem?

Tot mai mulți tineri mor, fie în accidente de mașină, fie în altele stupide când încearcă să-și facă un selfie. Unii fac infarct, alții sunt omorâți, iar alții își iau viața. Moartea lasă în toate cazurile familii îndurerate și multe semene de întrebare. Anul acesta Aradul a fost negru dacă ne gândim la câți tineri și-au pierdut viața în diferite moduri. Și cei care aleg să se sinucidă, cum a fost cazul tânărului care s-a întins pe liniile de tren și cei care aleg să ucidă, au o suferință, o neîmplinire.

Ce ar trebui să facem noi ar fi să fim mai atenți al ei, la nevoile lor. Sunt copii buni care aleg să-și pună capăt zilelor, iar o notă mică la BAC sau pierderea unei iubiri nu ar trebui să îi dărâme așa de tare încât să se sinucidă. Cei de lângă ei trebuie să-i motiveze și să le aducă argumente prin care li se arată că nu e un capăt de țară niciun eșec în viață și că în mod sigur cândva vor avea și realizări. Dar noi nu mai suntem atenți la ei pentru că trăim zilele când suntem atenți doar la noi.

La a doua categorie și anume cei care omoară tot așa există o problemă. Sunt tineri care se simt neînțeleși și care consideră că orice nedreptate trebuie plătită cu viața. Către toți trebuie să ne îndreptăm mai mult atenția. Să ne învățăm copiii că orice eșec ar avea, viața le va oferi cândva și gloria, să nu îi invățăm să fie violenți de mici, deoarece atunci când vor crește cred că doar așa este bine să acționeze. Trist este că și adulții recurd la gestul sinuciderii, exemplu este cel al vatmanului, despre care se spune că era un angajat exemplar.

Avem nevoie unii de alții pentru a putea clădi și văd că în ultima perioadă pentru a putea rămâne în viață. Unii tineri s-au prăbușit în acest an după un infarct, alții au murit în accidente și doar în Arad vorbim de zeci de cazuri în doar câteva luni. Să fim atenți când suntem la volan, să fim atenți la cei de lângă noi, în general la tineri. Să încercăm să le întindem o mână, să spunem o vorbă bună și să-i încurajăm pe cei ce au nevoie. Să le oferim iubirea de care au nevoie. Un om care este iubit și dăruiește iubire celui de lângă el, este un om mai bun.

Fiind atenți la cei din jur nu doar că oprim moartea unora dar și îi oprim de la multe vicii, mai ales pe tinerii care își distrug viața cu drogurile.

Adauga comentariu