Muzeul jucăriilor a poposit la Arad. Cel mai vechi exponat are 120 de ani!

O inedită expoziție dedicată jucăriilor pe care Moș Gerilă le aducea copiilor din România comunistă poate fi văzută la Muzeul de Artă din Arad. În mod excpețional, expoziția cuprinde și jucării de dinainte de perioada comunistă, cel mai vechi exponat datând de prin anul 1900.

Pentru copiii din ziua de astăzi, care nu mai știu cine a fost Moș Gerilă, expoziția are răspuns și la această întrebare.

Pe vizitatori îi așteaptă aproximativ 1.000 de jucării.

Expoziția "De la Moș Gerilă la Moș Crăciun", care este organizată decătre Complexul Muzeal Arad și Asociația Muzeul Jucăriilor, readuce în atenția publicului jucăriile preferate ale copiilor, începând din perioada interbelică și până în anii ’90.

Figurine, păpuși, mașinuțe și trenulețe, roboți, rachete și nave spațiale, aranjate în jurul bradului, sunt astăzi privite cu nostalgie de părinți și considerate deja istorie de copiii acestora. 

În colecție se regăesc şi multe jucării produse la fabrica "Arădeanca" din Arad, unul dintre cei mai mari producători de jucării din România din perioada comunistă.

Expoziția face parte din colecția Muzeului Jucăriilor, care, în această perioadă încearcă să le explice celor mici și cum stăteau lucrurile cu Moș Gerilă.

Cea mai veche jucărie din expoziție datează de prin anii 1900.

Expoziția a fost organizată pentru a le arăta copiilor că jucăriile pot stârni mai mult imaginația decât jucatul pe telefon.

Expoziția "De la Moș Gerilă la Moș Crăciun" poate fi vizitată la Muzeul de Artă Arad (str. Gheorghe Popa de Teiuș 2-4, etaj II), până pe data de 15 ianuarie 2020.

Adauga comentariu