A murit un mare antrenor arădean. Avea 74 de ani

Sportul arădean a pierdut unul dintre cei mai valoroși antrenori, șlefuitor de talente, din sportul cu mingea la coș. Davidhazy Imre Istvan a murit la vârsta de 74 de ani.

„FCC Baschet Arad îşi exprimă regretul şi profunda tristeţe pentru trecerea în nefiinţă a profesorului Davidhazy Imre Istvan. Conducerea formaţiei noastre transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, este postat pe site-ul formației arădene.

Davidhazy Imre Istvan, fost profesor de educație fizică și sport cu specializarea: antrenor de baschet, este născut la data de 17.05.1945 la Budapesta și fost elev al Liceului nr. 3 din Arad, actualul Colegiu Csiky Gergely. În perioada 1969- 2012 este antrenor la SC Sportiva Arad și șef de catedră baschet, perioadă în care a participat la nenumărate turnee cu echipele de fete și băieți, fiind de 4 ori campion național.

În 1992 a devenit antrenor al echipei naționale a României de baschet feminin, alături de Dinescu și Moraru, iar din 1999 până în 2000 antrenor al echipei naționale de juniori a României.  În cariera sa a fost “principal” pe banca echipei ICIM Arad, dar şi la masculin, la West Petrom Arad.

Pe parcursul carierei de antrenor,  Davidhazy Imre Istvan a crescut și a promovat o serie de jucători și jucătoare care au jucat la echipele naționale, ca Mihai Sinevici, Karoly Szabo, Milenco Manzat, Bianca Drăguş Urban, Monika Brosovszky Boriga, Ciupe și Nițulescu. A avut rezultate internaționale marcante cu echipele din Arad.

În 2019, antrenorul emerit, Imre Davidhazy, a primit Titlul de Excelență în domeniul „Sport” din partea municipalității, pentru merite deosebite și pentru contribuția deosebită a acestuia la dezvoltarea municipiului Arad.

 

Adauga comentariu