Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, anunță că vom putea circula pe calea ferată, între Sighișoara și Curtici, cu viteză de 160 km/h, din 2020

Ministrul Transporturilor a anunțat, astăzi, la Constanța, că în anul 2020 vom putea circula pe calea ferată cu viteza de 160 km/h. Tronsoanele cuprinse între Sighișoara și Curtici vor fi modernizate până la aceea dată, susține ministrul Răzvan Cuc, singura problemă fiind pe secțiunea Brașov-Sighișoara, unde licitațiile au fost contestate.

„În execuţia avem tot Coridorul 4 în momentul de faţă, mai puţin secţiunea Braşov- Sighişoara, unde avem contestaţie. Tocmai de asta am şi militat pentru acea ordonanţă pe care am primit enumerate observaţii de la Ministerul Justiţiei tocmai pentru a putea semna contractele mai repede. În rest, tot Coridorul 4 este în modernizare. Anul acesta vom mai finaliza 160 de kilometri pe tronsonul Coşlariu - Simeria până la Gurasada, urmând să finalizăm până în 2020 şi restul de kilometri, vorbim Gurasada până la kilometrul 614, deci Coridorul 4 practic va fi modernizat şi se va circula cu viteză, aşa cum am circulat şi pe acest tronson Bucureşti – Constanţa, 160 de kilometri la oră pentru transportul de călători şi 120 de kilometri pentru transportul de marfă”, a precizat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

În prezent pe multe segmente viteza medie este între 45 si 50 km/h, cele mai mici viteze fiind între Deva și Arad, în timp ce între Sighișoara și Alba Iulia vitezele medii au mai crescut, dar nu cu mult, ci cu 30-40% pe câteva zeci de km.

Cu ce viteză se circulă cu trenurile între Curtici și Brașov

sursa foto: hotnews.ro

Coridorul IV Pan-European are 2.000 km și cuprinde traseul Nurnberg - Praga - Viena - Budapesta - Curtici - Simeria - Sighișoara - Brașov - București-Constanța. În 10 ani, s-a reparat distanța Predeal - Constanța (cel mai rapid tren face 4 ore și 54 minute pe 365 km). De la Predeal la Arad sunt 481 km prin Sighișoara și 459 km prin Sibiu, iar trenurile fac peste 9 ore și jumătate. Așadar, între Constanța și Predeal viteza medie este este de 72 km/h, iar de la Predeal la Arad viteza este de sub 50 km/h.

Adauga comentariu