Minciunile administraţiei Falcă în privinţa stadionului UTA. Iată documentul care arată manipulările făcute de Primăria Arad

Administraţia municipală duce o luptă zilnică cu cea centrală în privinţa lucrărilor la stadionul UTA. Primarul Gheorghe Falca şi viceprimarul Călin Bibarţ au aruncat pe piaţă, în repetate rânduri, comunicate de presă în care doresc să zugrăvească o lipsă de interes a guvernanţilor faţă de Arad.

Stadiounul UTA nu a lipsit din această ecuaţie. Atât Falcă, cât şi alţi lideri locali ai PNL au încercat să acrediteze ideea că CNI (Compania Naţională de Investiţii) nu vrea să aloce cele 2,5 milioane de euro pentru anumite lucrări la stadionul din calea “Aurel Vlaicu”.

Suma a fost promisă în urmă cu doi ani şi se găseşte pe lista sinteză cu obiectivele de investiţii pentru acest an.

Numai că pentru a putea demara acele lucrări, anume extindere tribuna I (nivel 2), modernizare nocturnă şi amenajare gazon cu instalaţie de încălzire şi instalaţie de irigare – este necesar ca Primăria Arad să predea amplasamentul către CNI.

„Predarea amplasamentului către CNI SA în vederea contractării şi ulterior demarării lucrărilor se poate face numai după finalizarea şi recepţionarea de către autorităţile locale a lucrărilor aflate în prezent în execuţie şi care nu fac obiectul unui contract derulat de societatea noastră. Menţionăm faptul că în momentul de faţă amplasamentul este predat de către unitatea administrativ teritorială antreprenorului pentru finalizarea lucrărilor şi numai după recepţia acestora amplasamentul se poate preda Companiei Naţionale de Investiţii, liber de orice sarcini şi se poate demara procedura de avizare a indicatorilor tehnico-economici. Precizăm faptul că unitatea administrativ teritorială Arad nu a transmis până în prezent Companiei Naţionale de Investiţii nicio adresă în care să fie specificat stadiul lucrărilor aflate în derulare. Finanţarea respectivului obiectiv de investiţii se va realiza în corelare cu alocaţiile bugetare destinate fiecărui program, respectiv subprogram derulat de Compania Naţională de Investiţii SA, în baza OG nr.25/2001 cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în documentul emis de CNI.

Cum lucrările sunt întârziate de firma Tehnodomus, o societate abonată la banul public, recepţionarea de către primărie este imposibilă.

Pe cale de consecinţă şi predarea amplasamentului către CNI este imposibilă, astfel că demararea acestor lucrări este întârziată de anumite jocuri politice făcute de primarul Aradului.

Documentul de mai jos arată că, de-a lungul timpului, Falcă & Co. au minţit arădenii. Au “omis” să spună că pentru a beneficia de aceste investiţii, lucrările angajate de adminsitraţia locală trebuiau să fie terminate.

Adauga comentariu