Mașinile de mare tonaj distrug casele din Gai. Autoritățile ridică din umeri de ani de zile!

Mai mulți locuitori ai cartierului Gai se arată nemulțumiți de circulația mașinilor de mare tonaj, mașini care distrug casele oamenilor.

Deși există limită de tonaj pe anumite străzi, și astfel transportatorii pot fi amendați, autoritățile sunt impasibile și nu mișcă vreun deget pentru rezolvarea problemei.

„Găienii se confruntă cu câteva probleme deosebit de serioase, iar cei responsabili se feresc să vină în fața cetățenilor cu răspunsuri sau soluții pertinente.

De nenumărate ori, Poliția Locală a fost alertată cu privire la circulația camioanelor de mare tonaj pe străzile Dunării, Faurilor, Fântânii sau Strada Nouă, unde își au sediul sau garajele diferite firme de transport. Din păcate, răspunsul oferit cetățenilor a fost de fiecare dată: Nu avem mașini disponibile!  Prin urmare, cetățenii au încercat să primească o soluție de la reprezentanții firmei de pe strada Dunării, împreună cu care au purtat o discutie decentă și benefică: firma și-a asumat părăsirea garajului auto până la data de 30.09.2018 și și-au cerut scuze pentru tot deranjul creat în toți acești ani, cât și-au desfășurat activitatea în aceea zonă”, se arată într- scrisoare trimisă redacției de mai mulți locuitori din Gai.

Cetățenii cartierului au însă și alte probleme la care vor răspuns din partea administrației. De ce nu s-a finalizat construcția parcului? De ce au dispărut toate indicatoarele rutiere de limitare a accesului pentru mașinile cu tonaj ridicat de pe străzile mai sus menționate și nu se montează altele?

„De ce nu se montează un semafor la intersecția străzii Ștefan Tenețchi cu Strada Nouă, care de fapt este și intrarea în oraș? Și nu în ultimul rând, când se va repara carosabilu străzii Ștefan Tenețchi? Cei care au casele lângă șoseaua de centură sunt de-a dreptul disperați pentru că au pagube uriașe la case din cauza trepidațiilor”, mai spun oamenii din Gai.

Adauga comentariu