Manifestări dedicate Revoluției din 1989. Perioada în care evenimentele de acum 30 de ani revin în memoria colectivă

Autoritățile din Arad vor organiza mai multe evenimente dedicate Revoluției din 1989. Prefectura, Primăria și Consiliul Județean vor avea evenimente specifice cu scopul scoaterii în evidență a sacrificiliul făcut la finele anului 1989.

Astăzi, 20 decembrie 2019, începând de la ora 15,30, în sala „Regele Ferdinand” din Palatul Administrativ, va avea loc ședința comună a Consiliului Local Municipal și a Consiliului Județean, în cadrul căreia vor fi oferite medalii comemorative urmașilor celor decedați în timpul evenimentelor din decembrie 1989, la Arad, dar și asociațiilor de revoluționari.

De la ora 17.00, pe traseul Muzeul de Artă  – Palatul Administrativ, va avea loc o procesiune la care vor participa 1.104 tineri, cu făclii aprinse, pentru fiecare erou al Revoluției din decembrie 1989. Apoi, de la ora 17.15, la Monumentul Eroilor din Piața Revoluției, va avea loc un moment de rememorare a evenimentelor care au avut loc în urmă cu 30 de ani în centrul Aradului, iar ÎPS Timotei, arhiepiscopul Aradului, va oficia o slujbă de pomenire.

În jurul orei 18.00, în fața Palatului Administrativ, cei prezenți vor putea urmări un program artistic, în cadrul căruia mai mulți artiști arădeni vor interpreta melodiile care s-au cântat în Piața Universității din București. Tot în fața Palatului Administrativ va fi montat un ecran pe care vor rula un film realizat la Arad, în decembrie 1989, dar și fotografii realizate în acea perioadă.

De asemenea, Prefectura Arad va aorganiza, de mâine, 21 decembrie, până în data de 23 decembrie, mai multe evenimente dedicate Revoluției din 1989.

Mâine, evenimentele vor debuta la Orologerie și la Strungul, cu slujbe de pomenire.

Duminică, 22 decemrbie, de la ora 12:30 la Monumentul Eroilor va avea loc o ceremonie solemnă cu participarea: asociaţiilor de revoluţionari, reprezentanților autorităţilor și instituțiilor publice, cadrelor militare active în rezervă și retragere, reprezentanților bisericii, universităților, partidelor politice, ONG-urilor. 

Evenimentele dedicate Revoluției vor continua în data de 23 edecembrie la monumentul ridicat în memoria lui Toth Sandor, pe faleza Mureșului.

Adauga comentariu