Mâncare de calitate.... clienți certați, pisicuțe și flămânzi

Vor să aibă clienți mulți, drăguți, zâmbitori, dar disciplinați. Adică nu cumva să hrănești pisicuțele care își fac veacul în zonă sau, Doamne ferește!, să cumperi unui om al străzii de mâncare de la restaurantul respectiv și el să își aștepte acolo nerăbdător mâncarea caldă și apa pe care i-ai comandat-o că ți se urcă doamna care te servește în cap, te și ceartă și poate îți mai dă și una că ti-ai permis, tu cetățean cu suflet, să cumperi unui om mai puțin norocos ca tine o pizza. Nu voi scrie numele restaurantului, dar vă spun că este undeva în Micălaca aproape de malul Mureșului. 

Nota zece cu felicitări pentru mâncare, este foarte gustoasă și hrănitoare, dar ce ne facem cu atitudinea, una care lasă de dorit ce cele mai multe ori când te pui pe terasă pentru a consuma ceva. Dacă ești un om cu suflet și îți pasă de cei din jur ai cam greșit restaurantul. Deoarce nu ai voie chiar dacă ți-a rămas mâncare, fiind în aer liber, să le dai pisicuțelor care se plimbă tacticos pe acolo, dar atenție, nici celor care vin să ceară câte ceva. O femeie lovită de soartă îmbrăcată destul de sărăcăcios și după cum arăta nu are un acoperiș deasupra capului a cerut unui domn, client fidel al restauranului, care se afla pe terasă, bani. Acesta nu i-a dat bani dar a întrebat-o dacă îi este foame. Femeia a spus că da îi este și foame și sete și acceptă și ceva de mâncare.

Omul, cu sufletul lui mare i-a comandat o pizza, iar până să fie adusă, femeia s-a așezat timidă pe un colț de bancă la o masă liberă. Proastă alegere, deoarece atunci a venit o doamnă care servește, drăguță de altfel, dar aceeași doamnă ce nu te lasă să dai de mâncare pisicuțelor și a certat clientul. Dar nu așa, ci destul de rău, încât să-ți rămână și ție și femeii ruptă de foame, mâncarea în gât. 

Oare dacă femeia aia, era îmbrăcată într-o rochiță vaporoasă și pieptănată era primită să aștepte mâncarea pe un colț de bancă? Întreb numai. Motivul era că dacă clienții o văd acolo nu mai vin. Dar tocmai clientul a ales să îi cumpere de mâncare, de ce l-ai certat, de ce îi dai un gust amar, mai ales că nu este român și se află aici tocmai pentru a studia și cultura acestei țări. Dar ca peste tot sunt puncte tari și slabe, felicitări pentru gustoasa mâncare și critici pentru atidudine. Nu se știe niciodată ce îți rezervă viață, azi poți fi miliardar și mâine cerșetorul din colț. Dacă cineva face un bine, nu îi tăia entuziasmul, încurajează-l, dar nu îl certa. 

Doamna îmbrăcată sărăcăcios s-a ridicat și s-a retras undeva. Acolo a stat ascunsă până i-a venit comanda, apoi a plecat bolborosind câteva cuvinte la adresa celei care o certase și pe ea și pe client, a luat mâncarea caldă, a mulțumit și s-a făcut nevăzută...

Adauga comentariu