Mai mulți profesori arădeni se pregătesc de protest. Inspectoratul nu le ține partea

Cadrele didactice de la mai multe unități școlare din Arad au anunțat un protest pentru seara zilei de joi. Protestul urmează să aibă loc pe platoul Palatului Administrativ, de la ora 18,30. Profesorii acuză încălcări ale metodologiilor, ale Legii Educației, ordine de ministru publicate în Monitorul Oficial și retrase apoi, dar puse în practică, manuale școlare întârziate și mai ales plan de școlarizare întârziat.

După ce profesorii au făcut publică intenția de a organiza protestul, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Arad au ieșit repede și au spus că nu au vreo legătură cu protestul și că nu consideră oportună acțiunea de protest.

„Inspectoratul Școlar Județean Arad se delimitează ferm de acțiunile de protest preconizate pentru ziua de joi, 13 iunie 2019, ora 18:30, în fața Primăriei Municipiului Arad, organizate de un grup de cadre didactice, acțiune despre care am luat cunoștință din presa locală și din postări publice pe pagini de Facebook. În opinia noastră, protestele de stradă ar trebui să constituie ultima opțiune în exprimarea eventualelor nemulțumiri, după parcurgerea tuturor etapelor de dialog social. Respectăm dreptul la opinie, dar cu condiția asumării formelor de manifestare alese în acest scop și a păstrării decenței în exprimare și a respectului demnității umane”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean Arad.

Adauga comentariu