Mai multe firme pleacă din Arad. Motivul: lipsa forței de muncă!

Mai multe companii care activează în județul Arad și-au închis porțile sau urmează să facă acest pas în perioada imediat următoare. Motivul este dat de lipsa forței de muncă.

În urmă cu câteva săptămâni scriam despre Hanes Global Supply Chain Romania (fosta Rosko Textil), societate care activa Zona Liberă Arad-Curtici. Aproximativ 300 de persoane au fost concediate. Firma și-a mutat activitățile în Ungaria și în Vietnam.

Acum, Leoni a anunțat că va reloca în două localități din județul Bihor activitatea pe care o desfășura în incinta fostului hipermarket Armonia. Astfel, două secții din Arad vor fi relocateate în Marghita și Beiuș, unde existau puncte de lucru deschise.

De asemenea, o fabrică de articole de îmbrăcăminte a anunţat concedierea a 59 persoane din luna martie, iar o altă societate din domeniul comerţului a trimis în şomaj 17 angajaţi.

Marinel Henteș, directorul AJOFM Arad, spune că nu vor fi mari probleme pentru industria arădeană, existând aproximativ 3.000 de locuri de muncă disponibile.

„Nu cred că vor fi probleme mari pentru industria arădeană. Dacă firme își vor reloca punctele mutându-se de la Arad și vor exista disponibilizări de personal, oricând prin oferta de lucru disponibilă am putea asigura locuri de muncă. În această perioadă sunt aproape 3.000 de locuri de muncă vacante, în jur de 2.500 anunțate la noi și alte câteva sute prin firme de plasament. În consecință nu ar fi problemă de absorbție în cazul în care oamenii și-ar pierde serviciul. Desigur, nu este de dorit să fie în situația să și-l schimbe, dar dacă este nevoie se poate. Numai dorință de muncă să fie. La Arad, numărul șomerilor înregistrați este redus“, a spus Marinel Henteș, directorul AJOFM Arad.

Adauga comentariu